Αναχώρηση της 4ης ανθρωπιστικής αποστολής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την Ουκρανία

Petite Perle 300×250

Σήμερα , Τρίτη, 12 Απριλίου, αναχωρεί από την Αθήνα η 4η ανθρωπιστική Αποστολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προς την Ουκρανία, με προορισμό την Οδησσό.

Ειδικότερα, θα μεταφερθούν 50 τόνοι ανθρωπιστικού υλικού, άμεσα αναγκαίου για τον πληγέντα πληθυσμό της πόλης, το οποίο περιλαμβάνει τρόφιμα μακράς διάρκειας, εμφιαλωμένο νερό, αντισηπτικά, υγειονομικό υλικό και τρεις γεννήτριες,.

Στην αναχώρηση της Αποστολής θα παρευρεθεί ο Ζ' Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακής και Ανθρωπιστικής Αρωγής του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Επίσης παρελήφθη τη Δευτέρα (11/4) από τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στην Οδησσό, Δημήτρη Δόχτση, επιπλέον ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια με αποδέκτη τον χειμαζόμενο ουκρανικό λαό, συμπεριλαμβανομένων των ομογενών. Η ανθρωπιστική βοήθεια χορηγείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, των Γιατρών του Κόσμου (Ελλάδας) και της επιχείρησης «Σκλαβενίτης», καθώς και με τη στήριξη του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Μπούμπουρα. Η συγκεκριμένη ανθρωπιστική συνδρομή, η οποία περιλαμβάνει τρόφιμα, είδη υγιεινής και φαρμακευτικά προϊόντα, προστίθεται στην ανθρωπιστική βοήθεια που μετέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προς τον ουκρανικό λαό, στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψής του στην ιστορική πόλη της Οδησσού (3 Απριλίου 2022), όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ