Με επιτυχία διεξήχθη ο 7ος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου στη Σητεία

Petite Perle 300×250

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 7ος Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου «Αthena International Olive Oil Competition» που πραγματοποιήθηκε στην Σητεία 7, 8 και 9 Απριλίου.

Η Σητεία κατάφερε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο να καταγραφεί στη συνείδηση όλων όσων βρέθηκαν στην πόλη μας τις ημέρες αυτές, σαν την πόλη του ελαιολάδου και να αναδείξει πόσο άρρηκτα συνδεδεμένες είναι όλες οι πτυχές της ζωής αυτού του τόπου με το ελαιόλαδο.

Το όνομα της Σητείας χαράκτηκε στον αμφορέα της διοργάνωσης ως μια από τις διοργανώτριες πόλεις του «Αthena International Olive Oil Competition».

Δεν θα μπορούσαμε να μην εκφράσουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας, για τη συμβολή τους στο σημαντικό αυτό εγχείρημα, στους:

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: τον Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και το Γ.Γ. κ. Μανώλη Κουτουλάκη, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων: τον Υπουργό κ. Γιώργο Γεωργαντά και τους Γ.Γ. κ.κ. Χριστιάνα Καλογήρου και Δημήτρη Παπαγιαννίδη,  Επιμελητήριο Λασιθίου:  τον πρόεδρο κ. Θωμά Χαριτάκη και την αντιπρόεδρο κ. Νατάσα Πλακάκη, Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας: το Δ/νοντα Σύμβουλο κ. Νίκο Διαλυνά και τα στελέχη του οργανισμού, εταιρεία Vinetum: τον πρόεδρο κ. Ντίνο Στεργίδη και τα στελέχη της εταιρείας, Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Κύριλλο, Ιερά Μονή Τοπλού και τον Ηγούμενο Αμβρόσιο Σκαρβέλη, Τμήμα Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου: τον πρόεδρο Δρ. Γιώργο Μαρκάκη και τον αναπλ. πρόεδρο κ. Γιώργο Φραγκιαδάκη, πρόεδρο του Δ.Ο.Κ.Α.Σ. κ. Κωστή Λυμπερίου.

Ευχαριστούμε επίσης τη διευθύντρια του διαγωνισμού κ. Μαρία Κατσούλη, τους διεθνείς κριτές που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τους καλεσμένους μας σεφ και δημοσιογράφους του αγροτικού και γαστρονομικού ρεπορτάζ και ιδιαίτερα τη σεφ κ. Κωνσταντίνα Βούλγαρη για τη μοναδική γευστική εμπειρία στο Μοναστήρι της Ιεράς Μονής Τοπλού, τους τυποποιητές ελαιολάδου που συμμετείχαν στην έκθεση και όλους τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και τα χωριά μας που αγκάλιασαν το διαγωνισμό, το Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας και όλους τους επαγγελματίες του χώρου που ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τη Σητειακή διατροφή, τον Εμπορικό Σύλλογο Σητείας, την Ένωση Ξενοδοχείων Σητείας, τους Πολιτιστικούς μας Συλλόγους, τους εθελοντές,  τους χορηγούς και όλους τους ανθρώπους των ΜΜΕ για τη συνεχή και αδιάκοπη προβολή τόσο του διαγωνισμού, όσο και των παράλληλων παρουσιάσεων και εκδηλώσεων.

Στόχος μας ο 7ος Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου «Αthena International Olive Oil Competition» που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας να αποτελέσει το σημείο εκκίνησης νέων δεδομένων για την εξωστρέφεια αυτού του τόπου με πολλαπλά οφέλη στον πρωτογενή, τουριστικό και κοινωνικό τομέα.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας τέλη Μαϊου στην απονομή των βραβείων που θα γίνει στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ