Σωκράτης Βαρδάκης: «Τουρίστας ήρθε, τουρίστας έφυγε από την Κρήτη ο ΥΠΑΑΤ»

Petite Perle 300×250

Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στο Ηράκλειο, Γεωργίου Γεωργαντά, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, δήλωσε: 

«Δυστυχώς, ο υπουργός ούτε αντιλαμβάνεται το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας συνολικά, ούτε προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για να στηριχθούν οι παραγωγοί σε συνθήκες απίστευτης  ακρίβειας.

Φυτοφάρμακα, λιπάσματα, γεωργικά εφόδια, αρδευτικό νερό, ζωοτροφές, είναι απλησίαστα, ενώ οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας θα κατεβάσουν τους διακόπτες λόγω χρεών, σε αντλιοστάσια και γεωτρήσεις. 

Τη στιγμή που απογράφονται τα αποθέματα τροφίμων στη χώρα μας για να διαπιστωθεί αν υπάρχει επάρκεια, όχι μόνο δεν στηρίζονται οι παραγωγοί, αλλά πολλοί γεωργοί αδυνατούν να καλλιεργήσουν τη γη τους, ενώ κτηνοτρόφοι σφάζουν μεγάλο μέρος των κοπαδιών τους που αδυνατούν να σιτίσουν.

Δεν αντιλαμβάνεται κανένας το νόημα αυτής της αιφνιδιαστικής επίσκεψης, εφόσον ο υπουργός δεν ήρθε για να κάνει ανακοινώσεις για ουσιαστικά και άμεσα μέτρα στήριξης για αγρότες και κτηνοτρόφους. 

Σε ό,τι αφορά την ενημέρωσή του, ας κοιτάξει τα συρτάρια των γραφείων του Υπουργείου του, όπου είναι καταχωνιασμένες οι επιστολές ενώσεων, οργανώσεων και παραγωγών της Κρήτης και οι σχετικές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας. 

Δια του λόγου το αληθές, τρίτη φορά παρεμβαίνουμε κοινοβουλευτικά για το θέμα της Κρητικής σουλτανίνας, που τόνοι προϊόντος ακόμα λιμνάζουν σε εγκαταστάσεις μεταποιητών και αποθήκες παραγωγών και απάντηση δεν λάβαμε ακόμα. Αντίθετα, υπήρξαν αποφάσεις στήριξης της κορινθιακής σταφίδας.

Αλήθεια, γιατί δεν έκανε δεκτή την τροπολογία που καταθέσαμε πρόσφατα για να μην χαθεί το όνομα τσίπουρο και τσικουδιά;

Με λίγα λόγια οι παραγωγοί της Περιφέρειας Κρήτης είναι αφήμένοι εδώ και πολύ καιρό στην τύχη τους.»

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ