Λευτέρης Αυγενάκης: "Eφαρμόζουμε το ευνοϊκό μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου και στην Κρήτη"

Petite Perle 300×250

«Με μεγάλη ικανοποίηση και χαρά εφαρμόζουμε το ευνοϊκό μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου και στην Κρήτη! Σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη όλο το προηγούμενο διάστημα, πλέον ξεκινά η καταβολή του μεταφορικού ισοδυνάμου για το πρώτο εξάμηνο του 2021, εντός της Μεγάλης Εβδομάδας, η οποία μεταξύ άλλων καλύπτει 600 επιχειρήσεις του Νομού Ηρακλείου, που αναμένεται να εισπράξουν συνολικά το ποσό των 855.239,33€. 

Ευχαριστώ θερμά το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τόσο για την άψογη συνεργασία, όσο και διότι ενάντια σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, στηρίζει έμπρακτα τις επιχειρήσεις των νησιωτικών περιοχών και έχει ήδη εξασφαλίσει τη συνέχιση του μέτρου για τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης ΥΝΑΝΠ 2021-2025, προωθώντας παράλληλα μέτρα απλούστευσης και εξορθολογισμού εφαρμογής. Να θυμίσω ότι κάποτε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξαιρούσε ολόκληρη την Κρήτη από το μέτρο αυτό. 

Είμαστε κοντά σε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις. Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και φυσικά έχουμε σε προτεραιότητα και τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, δίνοντας έμφαση στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής και αντιμετωπίζοντας όλα τα ζητήματα με συνεννόηση και συνεργασία, κατόπιν και της κοινής περιοδείας που πραγματοποιήσαμε χθες (12-04-2022) με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά στον Νομό.  Είναι αυτονόητο ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει με τολμηρές πολιτικές να διατηρεί την ανταγωνιστική λειτουργία των τοπικών επιχειρήσεων και την ανάπτυξη της οικονομίας και ανταγωνιστικότητας των νησιών».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ