Στο Ηράκλειο το Σάββατο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το προσυνέδριο της ΝΔ

Petite Perle 300×250

Στο Ηράκλειο αναμένεται το Σάββατο 16 Απριλίου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει του τελευταίου προσυνεδρίου της Ν.Δ., ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα κάνει ειδική αναφορά για την επανεκκίνηση των ερευνών υδρογονανθράκων και στην Κρήτη.

Οι αφίξεις αναμένονται από αύριο Παρασκευή, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στις τάξεις της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, που «τρέχει» για τις αναγκαίες προετοιμασίες, με στόχο τον καλύτερο δυνατό συντονισμό, με ορόσημο μάλιστα διευρυμένη σύσκεψη στα γραφεία της, στις 5:30 αύριο Παρασκευή το απόγευμα.

Άλλωστε κεντρικά και τοπικά στη Ν.Δ. δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο 2ο αυτό προσυνέδριο του κόμματος, δεδομένου ότι αφενός είναι το τελευταίο βασικό προσυνέδριο πριν το 14ο εθνικό συνέδριο που έχει προγραμματιστεί για το τριήμερο 6-8 Μαΐου στην Αθήνα, και αφετέρου διεξάγεται στο νησί, τόπο καταγωγής του πρωθυπουργού και προέδρου του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος θεωρείται δεδομένο ότι από το βήμα της εκδήλωσης θα αναφερθεί στο κυβερνητικό έργο στους τρεις καίριους τομείς που δεσπόζουν στην ατζέντα του προσυνεδρίου και όχι μόνο.

Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν την κάθοδο Μητσοτάκη για το 2ο προσυνέδριο της Ν.Δ. να μην περιορίζεται μόνο στο Ηράκλειο, αλλά να συνδυάζεται και με επίσκεψη στα Χανιά. Το σαββατιάτικο προσυνέδριο της Ν.Δ. θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο του Λίντο, με την αυλαία να ανοίγει γύρω στις 9:30 το πρωί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Βαγγέλης Καρκανάκης, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. αναμένεται να κάνει την εναρκτήρια ομιλία του προσυνεδρίου λίγο μετά τις 10 το πρωί.

Το μεθαυριανό προσυνέδριο της Ν.Δ. θα είναι δομημένο γύρω από δύο βασικές θεματικές ενότητες:

  • Τουρισμός και ναυτιλία.
  • Πρωτογενής τομέας παραγωγής

Σε αυτό τον καμβά αναμένεται να παρευρεθούν και να αναπτύξουν τις παραπάνω ενότητες ο Λασιθιώτης υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς – που βρέθηκε άλλωστε και τις δύο προηγούμενες ημέρες για περιοδεία εδώ στο νησί μας, από την οποία έχει μείνει μάλιστα ως εκκρεμότητα η επίσκεψη στον νομό Λασιθίου – η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ενώ ανοιχτό παραμένει το κατά πόσον θα παρευρεθεί τελικά ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, λόγω του ότι αναρρώνει με COVID.

Παρόντες φυσικά θα είναι οι κυβερνητικοί βουλευτές του νησιού, και σύσσωμα τα τοπικά κομματικά στελέχη από όλο το νησί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με βάση την ενημέρωση που δίνεται από τη Ν.Δ., στο προσυνέδριο θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ενώ οι διοργανωτές αναφέρουν πως η είσοδος θα επιτραπεί μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωσης νόσησης κατά το τελευταίο εξάμηνο.

Παράλληλα με τα κυβερνητικά στελέχη, επί κρητικού εδάφους αναμένονται κορυφαία στελέχη από τον κεντρικό μηχανισμό του κόμματος, όπως ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης, ο γραμματέας Οργανωτικού κ. Στέλιος Κονταδάκης και ο διευθυντής της Ν.Δ. και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Γιάννης Μπρατάκος.

Αύριο Παρασκευή – Αφίξεις και περιοδεία «γαλάζιου» κλιμακίου

Μπορεί οι εργασίες του προσυνεδρίου να ξεκινούν το πρωί του Σαββάτου, ωστόσο το προσυνεδριακό κλίμα θα αρχίσει να ξετυλίγεται από την προηγούμενη ημέρα. Κι αυτό γιατί αύριο Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες που μας επιβεβαίωσε ο κ. Καρκανάκης, αναμένονται αφίξεις κορυφαίων στελεχών, συμπεριλαμβανομένων του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Παύλου Μαρινάκη, του γραμματέα Οργανωτικού Στέλιου Κονταδάκη και του διευθυντή της Ν.Δ. και προέδρου του ΕΒΕΑ Γιάννη Μπρατάκου.

Η περιοδεία του κλιμακίου του κόμματος θα περιλαμβάνει επισκέψεις, επαφές και συναντήσεις με αυτοδιοικητική, κοινωνική και παραγωγική ατζέντα. Μεταξύ άλλων, τα στελέχη της Ν.Δ. αναμένεται να επισκεφτούν τη Λότζια και τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Σταύρο Αρναουτάκη, το ΠΑΓΝΗ αλλά και τον Σύλλογο "Ηλιαχτίδα" για τα παιδιά με καρκίνο.

Η περιοδεία θα έχει ως σταθμό και τον Δήμο Χερσονήσου, με διττό ενδιαφέρον, καθώς, πέρα από τον δήμαρχο Γιάννη Σέγκο, το κλιμάκιο της Ν.Δ. σχεδιάζει να συναντηθεί και να έχει συζητήσεις με τοπικούς, παραγωγικούς και τουριστικούς φορείς.

Στις 5:30 το απόγευμα της Παρασκευής έχει προγραμματιστεί διευρυμένη σύσκεψη στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, με τη συμμετοχή και των κορυφαίων, κεντρικών στελεχών του κόμματος που θα κατέβουν από την Αθήνα.

neakriti.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ