Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Petite Perle 300×250

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας: « Ο Δήμος Ηρακλείου, όπως και η Κρήτη, μέσα στις πολύ δύσκολες συγκυρίες των τελευταίων ετών, όχι μόνο άντεξαν αλλά εξακολουθούν και να αναπτύσσονται»

«Κύριε Πρωθυπουργέ, ο Δήμος Ηρακλείου, όπως και η Κρήτη, μέσα στις πολύ δύσκολες συγκυρίες των τελευταίων ετών, όχι μόνο άντεξαν αλλά εξακολουθούν και να αναπτύσσονται. Για αυτό και θεωρούμε ότι η Κρήτη μπορεί και πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια στην ανάκαμψη της χώρας. Τούτο θα επιτευχθεί μονάχα με την αγαστή συνεργασία της Κεντρικής Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία είμαι βέβαιος ότι επιδιώκετε κι εσείς.

Καλή επιτυχία στις εργασίες του Προσυνεδρίου σας. Και καλή επιτυχία στο Συνέδριο που θα ακολουθήσει, τον Μάιο».

Με αυτόν τον τρόπο ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στην έναρξη του προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο στο Λίντο, το πρωί του Σαββάτου 16 Απριλίου 2022,  παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στις τρεις θεματικές του προσυνεδρίου , τον Τουρισμό, την Ναυτιλία και τον Πρωτογενή Τομέα και μεταξύ άλλων τόνισε:

 «Ο Δήμος Ηρακλείου, πάντα σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς του τουρισμού, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να διατηρεί μια διαρκώς αυξανόμενη δυναμική, η οποία αποτυπώνεται και στις διεθνείς έρευνες, με βάση τις οποίες το Ηράκλειο αποτελεί έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Μέλημα μας, είτε μέσω των έργων ανάπλασης στο κέντρο, είτε με έργα για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλεως, όπως π.χ. τα Ενετικά Τείχη, να καταστήσουμε το Ηράκλειο ακόμα πιο ελκυστικό για επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο.

Προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται οι προσπάθειές μας και όσον αφορά στον γαστρονομικό τουρισμό, μια επιλογή που ακουμπά και σε ένα ακόμα άξονα του σημερινού προσυνεδρίου, την Πρωτογενή Παραγωγή: η σύνδεση του Πρωτογενούς Τομέα με τον τουρισμό είναι βασικός στόχος της πολιτικής μας. Η Κρήτη, ως γνωστόν, διαθέτει προϊόντα υψηλού επιπέδου και πρέπει όλοι μαζί να συνεργαστούμε ώστε αυτά να λάβουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο που τους αξίζει στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και στις τουριστικές επιχειρήσεις του τόπου μας…

Είναι προφανές, ότι για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος στο Ηράκλειο και στην Κρήτη, αλλά και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, χρειάζεται να τρέξουν και τα μεγάλα έργα υποδομών στο Νησί, με πρώτο και σημαντικότερο τον ΒΟΑΚ.  Ευελπιστούμε ότι ο σχεδιασμός που έχει εξαγγελθεί θα ευοδωθεί και το έργο θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν.  

Σχετικά με την Ναυτιλιακή επιχειρηματική δραστηριότητα, το άλλο βασικό θέμα του προσυνεδρίου, οφείλω να σας πω κύριε Πρωθυπουργέ ότι στον Δήμο Ηρακλείου παρακολουθούμε προσεκτικά τον διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Λιμένος. Όπως και με την αξιοποίηση της έκτασης του σημερινού αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» , όταν αυτό πάψει να λειτουργεί, θεωρούμε κρίσιμο η Τοπική Κοινωνία, μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να έχει λόγο στις αποφάσεις που πρόκειται να ληφθούν πάνω σε τόσο σημαντικά θέματα. Έχουμε ήδη επικοινωνήσει τον σχεδιασμό μας για το συγκεκριμένο θέμα και είμαστε σε αναμονή για τις ενέργειες των Υπουργείων σας. Αποτελεί πάγια θέση της Δημοτικής μας Αρχής άλλωστε ότι μονάχα με συνεργασία και διαβούλευση μπορεί να προοδεύσει ο τόπος. Και προς επίρρωση των παραπάνω, επισημαίνω ότι χάρη στην αρμονική συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου με τη διοίκηση του Ο.Λ.Η. [Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου], ένα χρόνιο θέμα για την πόλη μας, η παραχώρηση της Χερσαίας Ζώνης στον Δήμο, έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί.

Κλείνοντας κύριε Πρωθυπουργέ, ως εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν μπορώ παρά να επισημάνω ότι τόσο για τα θέματα που συζητάμε σήμερα, όσο και σε μια σειρά άλλων κρίσιμων ζητημάτων, όπως η ενεργειακή κρίση, οι Δήμοι χρειάζονται έμπρακτη στήριξη.

Είναι δεδομένο ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τα παρεπόμενά της, επιτείνουν την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για το μέλλον αφού ούτε η λήξη του πολέμου ούτε η διάρκεια των συνεπειών του είναι ορατές…

Ο κίνδυνος λόγω των ανατιμήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα καύσιμα, να εκτροχιαστούν οι δημοτικοί προϋπολογισμοί και να περιοριστούν ή και σταματήσουν έργα που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, είναι κάτι παραπάνω από ορατός. Και πρέπει να αντιμετωπιστεί με ένα ξεκάθαρο πακέτο μέτρων, τώρα που είναι ακόμα σχετικά νωρίς».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ