Έβρος: Νεκρή μετανάστρια μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών στον ποταμό

Petite Perle 300×250

Ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ της ελληνικής συνοριοφυλακής και τουρκικού σκάφους με παράτυπους μετανάστες φέρεται να πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στον ποταμό Έβρο, κοντά στο Σουφλί, σύμφωνα με πληροφορίες.

Εκτιμάται ότι μια μετανάστρια έπεσε νεκρή από τον κοντινό πυροβολισμό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη περί τις 21:00 του Σαββάτου, με τις ελληνικές αρχές να αναφέρουν ότι απάντησαν σε πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά όταν προειδοποίησαν βάρκα με 10-11 μετανάστες στον Έβρο να μην πλησιάσει την ελληνική.

Ειδικότερα, Έλληνες συνοριοφύλακες εντόπισαν μια βάρκα με μετανάστες που βρισκόταν στην τουρκική πλευρά του ποταμού που χωρίζει Ελλάδα και Τουρκία και προσπαθούσε να τον διασχίσει για να περάσει στις ελληνικές όχθες.

Όταν υπήρξε προειδοποίηση για απομάκρυνση με φωτεινά σήματα (από φακούς) της ελληνικής συνοριοφυλακής, όχι μόνο δεν έγινε αλλαγή πορείας της βάρκας, αλλά άρχισαν και πυροβολισμοί από την τουρκική πλευρά. Ακολούθησε η απάντηση της ελληνικής, με βολές στον αέρα.

Στη συνέχεια, οι ελληνικές αρχές εντόπισαν και περισυνέλεξαν πέντε παράτυπους μετανάστες, ενώ μια γυναίκα περισυνελέγη νεκρή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πληροφορίες ,το πτώμα της άτυχης μετανάστριας έφερε τραύμα από σφαίρα στη δεξιά θωρακική χώρα.

Ο ιατροδικαστής μίλησε για θανατηφόρο πλήγμα από κοντινή απόσταση, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις προήλθε είτε απο πυρά διακινητή είτε απο μέλη της στρατοχωροφυλακής της Τουρκίας. Τα τελευταία εκτιμάται ότι βρίσκονταν στο σημείο και ήταν αυτοί που άνοιξαν πυρ.

Πηγη: https://www.ertnews.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ