Να διασφαλιστεί η εργασιακή σχέση των υπηρετούντων στο πρόγραμμα "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ"

Petite Perle 300×250

Την διασφάλιση της εργασιακής σχέσης των εργαζομένων του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι", ΖΗΤΑ με παρέμβασή του στους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κ. Χατζηδάκη, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης Γιάννης Κουράκης.

Ειδικότερα, στο σχετικό έγγραφο που έστειλε στους δυο υπουργούς, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης επισημαίνει τα εξής:

« Αξιότιμοι κύριοι,

Πληροφορηθήκαμε τον αποκλεισμό από την προκήρυξη 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ 164 ήδη υπηρετούντων εργαζόμενων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» διαφόρων και κρίσιμων ειδικοτήτων, όπως οικογενειακών βοηθών, κοινωνικών λειτουργών, κοινωνιολόγων, νοσηλευτριών και οδηγών.

Δεδομένης της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού σε υπηρεσίες πρόνοιας στους ΟΤΑ, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης ζητεί την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για τη διασφάλιση μέσω ενός ειδικού μεταβατικού προγράμματος της εργασιακής σχέσης και την παραμονή στην υπηρεσία, όσων εξ αυτών δεν επελέγησαν κατά την διαδικασία της προκήρυξης, ώστε να μην οδηγηθούν στην ανεργία στελέχη με πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ