ΠΟΕΔΗΝ: Απλήρωτοι για τον Μάρτιο παραμένουν 4.000 υγειονομικοί

Petite Perle 300×250

Αδιαφορία εις βάρος των υγειονομικών καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, καθώς όπως αναφέρει όχι μόνο η καταβολή μισθού δεν θα γίνει πριν το Πάσχα όπως συμβαίνει με άλλους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά 4.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία περιμένουν ακόμα τον μισθό Απριλίου.

Καμία ευαισθησία για τους «ήρωες» υγειονομικούς δεν επιδεικνύει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο. Αντιθέτως καταγγέλλει δύο μέτρα και δύο σταθμά εις βάρος των εργαζόμενων στα νοσοκομεία των 850 ευρώ που θα πληρωθούν μετά το Πάσχα, σε αντίθεση με τους δημοσίους υπαλλήλους της κεντρικής διοίκησης και των σωμάτων ασφαλείας/

Ο Μιχάλης Γιαννάκος μιλά για «φτύσιμο» προς το υγειονομικό προσωπικό, ενώ τονίζει ακόμα ότι 4.000 υγειονομικοί που εργάζονται μέσω του ΟΑΕΔ δεν έλαβαν τον μισθό Μαρτίου, που επρόκειτο να κατατεθεί στις 15 Απριλίου ενώ «η ακρίβεια τσακίζει».

Αναλυτικά, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο:

«Το Υπουργείο οικονομικών σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι με κοινωνική ευαισθησία και έχοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού ενόψει Πάσχα με συντονισμένες ενέργειες προγραμματίσει την πληρωμή του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων της κεντρικής υπηρεσίας και των Σωμάτων Ασφαλείας τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου αντί για 26 Απριλίου.

Οι υγειονομικοί του ΕΣΥ καθώς και οι εργαζόμενοι στις προνοιακές Μονάδες δημόσιοι υπάλληλοι όπως ενημερωθήκαμε από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών ότι θα πληρωθούμε τον μισθό μας κατόπιν της εορτής Πάσχα, στις 27 Απριλίου», αναφέρει και σημειώνει:

«Έχουν φτυσμένους τους πολεμιστές, τους ήρωες του υγειονομικού πολέμου ακόμη και σε αυτό.

Για τους υγειονομικούς των 850 ευρώ το μήνα δεν υπάρχει ζήτημα κοινωνικής ευαισθησίας, δεν υπάρχουν αυξημένες ανάγκες.

Δεν υπάρχει ακρίβεια. Δεν επιτρέπεται να γιορτάσουν Πάσχα. Θα φάμε χειροκροτήματα

Ντροπή!».

Απλήρωτοι 4.000 στα νοσοκομεία

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, όμως, επισημαίνει ότι «υπάρχουν και χειρότερα» και εξηγεί:

«Οι 4.000 υγειονομικοί των νοσοκομείων που εργάζονται μέσω του ΟΑΕΔ δεν έλαβαν τον μισθό τους 15 Απριλίου (μισθός Μαρτίου) λόγω των ειδικών αργιών του ΕΥΡΩ που έχουν καθιερωθεί για τον εορτασμό του καθολικού Πάσχα όπως ειδοποιήθηκαν από τις τράπεζες.

Πού είναι εδώ η κοινωνική ευαισθησία του υπουργείου Οικονομικών τη στιγμή που οι συνάδελφοι δεν έχουν να φάνε;

Και βέβαια δεν ξεχνάμε τους 3.500 συναδέλφους που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε αναστολή (το μέτρο της αναστολής αφορά 7.500 συναδέλφους) χωρίς κανένα υγειονομικό όφελος και οκτώ μήνες είναι χωρίς μισθό και θα περάσουν μαύρο Πάσχα.

Τρεις από τους έξι υγειονομικούς σε αναστολή συνεχίζουν την απεργία πείνας. Οι άλλοι τρεις κατέρρευσαν. Θα κάνουν Πάσχα στα σκαλιά του υπουργείου υγείας. Αν αντέξουν. Τέτοια αναλγησία!».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ