Ιδιαίτερη διάκριση για το Κρητικό φοιτητή Γιώργο Ντακάκη που κέρδισε υποτροφία

Petite Perle 300×250

Τη δυνατότητα να συνεχίσει απρόσκοπτα την έρευνά του θα έχει ο Ρεθυμνιώτης διδακτορικός φοιτητής, Γιώργος Ντακάκης, χάρη σε μία σημαντική υποτροφία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρεθυμνιώτης διδακτορικός φοιτητής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κέρδισε την υποτροφία για τη διδακτορική διατριβή του με τίτλο «Τεχνολογίες μεικτής πραγματικότητας, βιοαισθητήρων και τεχνητής νοημοσύνης στην υποστήριξη της χειρουργικής διαδικασίας και εκπαίδευσης», από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας – ΕΛ.Ι.ΔΕ.Κ.

Στόχοι της έρευνας είναι η βελτίωση της ποιότητας των χειρουργικών επεμβάσεων, η εκτίμηση της ψυχικής υγείας των επαγγελματιών υγείας καθώς και η εξερεύνηση της αξίας νέων τεχνολογιών, όπως της μεικτής πραγματικότητας και των βιοαισθητήρων στον χώρο της εκπαίδευσης των χειρουργών αλλά και στη χειρουργική διαδικασία.

Ο Γιώργος Ντακάκης, επιπλέον, είναι ερευνητής στο -υπό την διεύθυνση του καθηγητή Ιατρικής Φυσικής κ. Παναγιώτη Μπαμίδη – Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με συμμετοχή σε πολλά εθνικά και ευρωπαϊκά έργα.

Επιπλέον, είναι Yπεύθυνος Τεχνολογίας (Director of Engineering) της Αμερικανικής Εταιρείας «Augmented Training Systems», με έδρα το Austin, Texas. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην κατασκευή προσομοιώσεων, με στόχο την εκπαίδευση παροχής α' βοηθειών σε περιστατικά μαζικών ατυχημάτων, με τη χρήση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ