Δίχως self test η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία τι ισχύει σε περίπτωση κρούσματος

Petite Perle 300×250

Επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου οτι η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μετά το Πάσχα θα γίνει χωρίς self test, αυξημένο testing (self test) την 1η και την 4η μέρα σε περίπτωση κρούσματος.

Στα self test που λειτουργούσαν προληπτικά αλλά και στην ιχνηλάτιση επαφών αναφέρθηκε η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου παίρνοντας το λόγο πριν από λίγο κατά τη συνέντευξη τύπου.

Σημαντικό όπλο ήταν η άριστη συνεργασία όλων αλλά και η ορθή χρήση της μάσκας όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Πετύχαμε παρά την έξαρση του πανδημικού κύματος τον Φεβρουάριο τα παιδιά λόγω της μεγάλης διασποράς στην κοινότητα έφτασαν να αποτελούν το 33% των κρουσμάτων.

Τώρα η πανδημία αποκλιμακώνεται, πρόσθεσε και θα εφαρμόσουμε μια νέα πρακτική που ο έλεγχος για covid στα σχολεία θα επικεντρώνεται στα συμπτώματα. Ο έλεγχος θα είναι στοχευμένος στα παιδιά με συμπτώματα.

Οι μαθητές μετά το Πάσχα θα επιστρέφουν στα σχολεία χωρίς έλεγχο με σύμμαχο τον καλό καιρό και τα ανοιχτά παράθυρα στις αίθουσες. Κάλεσε ωστόσο τους γονείς να ελέγχουν τα παιδιά τους όταν υπάρχει σύμπτωμα λοίμωξης και να μην τα στέλνουν στο σχολείο ή σε δραστηριότητες. Τέλος, επισήμανε ότι σημαντικός αριθμός παιδιών και εφήβων έχουν νοσήσει ή και εμβολιαστεί, γεγονός που βοήθησε στη δημιουργία ενός τείχους ανοσίας.

Τι ισχύει σε περίπτωση κρούσματος
Η Βάνα Παπαευαγγέλου περιέγραψε το πρωτόκολλο σε περίπτωση κρούσματος ενός μαθητή και κάλεσε τους γονείς να είναι προσεκτικοί ως προς τα συμπτώματα των παιδιών προκειμένου να απομονωθούν άμεσα. Έτσι, σε περίπτωση που κάποιο παιδί εμφανίσει συμπτώματα και βρεθεί θετικό τότε εφαρμόζεται άμεσα το πρωτόκολλο του αυξημένου testing και θα διενεργείται σε όλους τους μαθητές της τάξης ένα self test δωρεάν την πρώτη και ένα την τέταρτη ημέρα.

πηγή: www.kriti360.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ