Η Γερμανία τερματίζει τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία μέχρι το τέλος του έτους

Petite Perle 300×250

Η Γερμανία θα σταματήσει να εισάγει πετρέλαιο από τη Ρωσία μέχρι το τέλος του έτους, ανακοίνωσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ, έπειτα από μια συνάντησή της σήμερα με τους ομολόγους της από χώρες της Βαλτικής.

«Λέω λοιπόν εδώ ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ναι, η Γερμανία επίσης καταργεί πλήρως τις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας», δήλωσε η Μπέρμποκ.

«Θα μειώσουμε κατά το ήμισυ το πετρέλαιο μέχρι το καλοκαίρι και θα το μηδενίσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου και μετά θα ακολουθήσει το φυσικό αέριο, σε έναν κοινό ευρωπαϊκό οδικό χάρτη, γιατί η κοινή μας έξοδος, η πλήρης έξοδος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι η κοινή μας ισχύς».

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την Μπέρμποκ, ο Λετονός ομόλογός της Έντγκαρς Ρίνκεβιτς δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να μειώσει περαιτέρω το εμπόριο της με τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των εισαγωγών ενέργειας.

«Πρέπει να έχουμε επίγνωση ότι η Ρωσία δεν θα ηρεμήσει για κάποιο χρονικό διάστημα, ακόμη και μετά τη στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία θα συνεχίσει να ενεργεί εχθρικά», είπε ο Ρίνκεβιτς.

«Πρέπει να επανεξετάσουμε τη συνεργασία μας με την Ουκρανία και πρέπει να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους εμπορικούς δεσμούς με τη Ρωσία. Αυτό αφορά επίσης τον ενεργειακό τομέα», δήλωσε ο Λετονός ΥΠΕΞ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ