Υδατοσφαίριση: Αποκλεισμός του Ολυμπιακού από το Final-8

Petite Perle 300×250

Για πρώτη φορά μετά το 2015, ο Ολυμπιακός δεν θα συμμετάσχει στην τελική φάση (Final-8) του LEN Champions League, μετά το καταδικαστικό ισόπαλο αποτέλεσμα (12-12) με τη σερβική Νόβι Μπέογκραντ σήμερα στο Εθνικό Κολυμβητήριο του Πειραιά, στο πλαίσιο της 13ης και προτελευταίας αγωνιστικής του Α΄ ομίλου.

Αν και βρέθηκε 1,5 δευτερόλεπτο μακριά από τη νίκη, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε τελικά να την πάρει και να εξαντλήσει τις πιθανότητές του, καθώς δέχθηκε ένα απίστευτο γκολ στην εκπνοή (σε μηδέν χρόνο), αυτό της ισοφάρισης. Οι ερυθρόλευκοι είναι στους 20 βαθμούς και δεν έχουν πλέον καμία μαθηματική πιθανότητα, έχοντας γνωρίσει τον αποκλεισμό.

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά το ματς και στο πρώτο ημίχρονο βρέθηκε να χάνει και με 6-3 (το ημίχρονο έληξε 6-4 υπέρ των Σέρβων). Στο δεύτερο μέρος έβγαλε αντίδραση, ισοφαρίζοντας αρχικά τους Σέρβους, τους οποίους προσπέρασαν στη συνέχεια τρεις φορές (7-6, 8-7, 9-8).

Ωστόσο, το τέλος του τρίτου οκταλέπτου δεν βρήκε μπροστά στο σκορ την ομάδα του Πειραιά, με τη Νόβι Μπέογκραντ να βρίσκει επιθετικές λύσεις απέναντι στην πολύ βελτιωμένη άμυνα του Ολυμπιακού.

Στην τελευταία περίοδο, οι Πειραιώτες έχοντας χάσει με τρεις αποβολές τον Γραμματικό (τέλος τρίτης περιόδου) και τον Γούβη (αρχές τέταρτης), προσπάθησαν να πάρουν και να διατηρήσουν το προβάδισμα. Παρόλα αυτά βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ, βγάζοντας αντίδραση, με τα τελευταία λεπτά της αναμετρήσεις να βρίσκουν ισόπαλες με 11-11 τις δύο ομάδες.

Σαράντα επτά δευτερόλεπτα, πριν το τέλος του αγώνα, ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς πέτυχε το γκολ (12-11), το οποίο έφερε πολύ κοντά στη νίκη τον Ολυμπιακό, 1,5 δευτερόλεπτο πριν από τη λήξη.

Ο προπονητής της Νόβι Ιγκόρ Μιλάνοβιτς, όμως, πήρε τάιμ άουτ και ο Σ. Ράσοβιτς (κορυφαίος σκόρερ της με 5 γκολ), με την κόρνα της λήξης της αναμέτρησης, διαμόρφωσε το τελικό 12-12. 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ