Μαμουλάκης: 55 χρόνια μετά το πραξικόπημα δεν ξεχνάμε

Petite Perle 300×250

Με αφορμή την συμπλήρωση 55 ετών από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και την χούντα των συνταγματαρχών, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

"55 χρόνια συμπληρώθηκαν από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967. Από την μέρα που η χώρα μας μπήκε σε μια σκοτεινή περίοδο με θύματα την Δημοκρατία και την Ελευθερία, σε μια περιπέτεια που οδήγησε στην τραγωδία της Κύπρου.

55 χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε τους αγώνες της γενιάς του Πολυτεχνείου για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία. Δεν ξεχνάμε όσες και όσους πάλεψαν ενάντια στην τρομοκρατία της χούντας πληρώνοντας ακόμα και με τη ζωή τους το τίμημα της δικής μας ελευθερίας. Άλλωστε, λαός που ξεχνάει την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.

Γι' αυτό και σήμερα, όπου διάφορα νεοφασιστικά μορφώματα αμετανόητων νοσταλγών κάνουν την εμφάνισή τους, φροντίζουμε να διατηρούμε ζωντανή την ιστορική μνήμη, μεταλαμπαδεύοντάς την στις επόμενες γενιές. Για να μην ζήσουμε ποτέ ξανά φασισμό».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ