Στο Αρκαλοχώρι παρουσία του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας ο πρόερδος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης

Petite Perle 300×250

Τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη, υποδέχτηκε σήμερα στο Αρκαλοχώρι, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης. Ο κ. Φραγκάκης συνόδευσε τον κ. Ανδρουλάκη σε όλους τους σταθμούς της  περιοδείας  του και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους πληγέντες κατοίκους και τους επιχειρηματίες της περιοχής, μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου. 

    Ο κ. Ανδρουλάκης, που έλκει την καταγωγή του από το Αρκαλοχώρι, συνοδευόταν επίσης από τον Βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλο Μπαριτάκη,  ενώ παρών ήταν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στελέχη του κόμματος και της δημοτικής Αρχής .

     Ο κ. Φραγκάκης δήλωσε ότι ο Δήμος βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης, αμέσως μετά το σεισμό, καθώς και ότι θα συνεχιστεί η δύσκολη προσπάθεια να ανασυγκροτηθεί η περιοχή. Επισήμανε επίσης ότι ο Δήμος βιώνει δύσκολες μέρες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη επιπλέον στήριξης από την κυβέρνηση, ώστε οι πληγέντες να επιστρέψουν όσο το δυνατόν συντομότερα στα σπίτια τους και να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς η οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή. 

     Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για την γραφειοκρατία, αλλά και την ανάγκη, να στηριχθούν ουσιαστικά και άμεσα οι σεισμόπληκτοι. Αναφέρθηκε στην ανάγκη πρόσληψης περισσότερων μηχανικών που θα μπορούν να αξιολογήσουν τους φακέλους και υπογράμμισε επίσης ότι θα υπάρξει πίεση προς την κυβέρνηση για την αναθεώρηση των τιμών στο τιμολόγιο ανακατασκευής. Σε ότι αφορά την αποζημίωση και τη στήριξη των επιχειρήσεων, είπε ότι πρέπει να αφορά σε όλες τις σεισμόπληκτες περιοχές.

    Ο κ. Ανδρουλάκης βρέθηκε στο χώρο των οικίσκων στο Αρκαλοχώρι, συνομίλησε με τους επιχειρηματίες της περιοχής, ενώ ακολούθησε επίσκεψη στη λαϊκή αγορά για τις  καθιερωμένες Πασχαλινές ευχές για υγεία, αισιοδοξία, δύναμη και ελπίδα με τους παραγωγούς της φημισμένης, λαϊκής αγοράς του Αρκαλοχωρίου, αλλά και τους πολίτες, οι οποίοι παρά τις δυσκολίες προσπαθούν να επαναφέρουν τις ζωές τους σε μια κανονικότητα, σαν αυτή πριν τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.  Επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ιεράς Μητρόπολης  Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου  με τοπικούς φορείς με τους συμμετέχοντες να εκφράζουν τους προβληματισμούς τους αλλά και την αγωνία τους για το μέλλον του τόπου τους.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ