Επίθεση Ερντογάν σε Μπάιντεν για την γενοκτονία των Αρμενίων: «Μάθε ιστορία»

Petite Perle 300×250

Η Άγκυρα δεν δίνει σημασία στις συγκεκριμένες αναφορές του Μπάιντεν, είπε ο Ερντογάν και τον κάλεσε «να μάθει πρώτα καλά την ιστορία»

Σκληρές εκφράσεις κατά του Τζο Μπάιντεν χρησιμοποίησε σε ομιλία του τη Δευτέρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή δηλώσερις που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος για την γενοκτονία των Αρμενίων.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Ερντογάν, η Άγκυρα δεν δίνει σημασία στις συγκεκριμένες αναφορές του Μπάιντεν, τον οποίο κάλεσε «να μάθει πρώτα καλά την ιστορία».

«Οι αξιώσεις των Αρμενίων, που δείχνουν να αναγνωρίζονται από τις διοικήσεις διαφόρων χωρών, δεν μας ενδιαφέρουν. Έτσι αντιμετωπίζουμε και τις δηλώσεις του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο κ. Μπάιντεν πρέπει να μελετήσει και να γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία των Αρμενίων. Δεν είναι δυνατόν για εμάς να του συγχωρήσουμε την προσπάθειά του να αμφισβητήσει την Τουρκία χωρίς να γνωρίζει αυτά τα πράγματα. Γνωρίζουμε ότι οι Αρμένιοι πολίτες που ζουν στη χώρα μας ενοχλούνται από αυτή την πολιτική κακοποίηση», είπε ο Ερντογάν.

Θυμίζεται πως πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Τζο Μπάιντεν έγινε ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που αναγνώρισε τα γεγονότα των αρχών του 20ου αιώνα κατά των Αρμενίων σαν «γενοκτονία».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ