Γιόρτασαν τον πολιούχο Άγιο Γεώργιο στα Πάνω Καλέσα (φώτο-βίντεο)

Petite Perle 300×250

Πλήθος ευσεβών πιστών έδωσαν το «παρών» στη δοξολογία που τελέστηκε με κάθε θρησκευτική μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην πλατεία των Άνω Καλεσών την επόμενη μέρα του Πάσχα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου με την παραδοσιακή συνοδεία Γιοργαλίδικων αλόγων προς τιμήν του έφιππου Αγίου, από τον Σύλλογο ΠΑΣΥΦΑ Ηρακλείου.

Την εικόνα ακολούθησαν κληρικοί πατήρ Μιχαήλ Κτιστάκης, Μιχαήλ Χατζάκης και πλήθος κόσμου που τίμησε την Εορτή του πιο αγαπητού Αγίου της Ορθόδοξης Εκκλησία και όχι μόνο.

Μετά το τέλος της περιφοράς ευλογήθηκαν οι αμέτρητοι άρτοι που πρόσφεραν οι πιστοί και στη συνέχεια μοιράστηκαν στο εκκλησίασμα. Ο εφημέριος των Πάνω Καλεσών πρόσφερε αντίδωρο σε όλους ιδιοκτήτες αλόγων τους οποίους ευχαρίστησε και για τη φετινή παρουσία τους στον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Μαλεβιζίου Μιχάλης Αλμπαντάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Λυδάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλεσών Κώστας Δερμιτζάκης και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μενέλαος Σκουλούδης.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι συνολικά πενήντα έξι μορφές με το όνομα Γεώργιος κοσμούν το εορτολόγιό της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης, με γνωστότερο όλων τον Γεώργιο το Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρο, που ανήκει στη χορεία των μεγαλομαρτύρων της Εκκλησίας.

Το όνομά Του είναι από τα πλέον λαοφιλή στον ελληνικό πληθυσμό, από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς Αγίους σε όλον το χριστιανικό -και όχι μόνο- κόσμο.

Γόνος πλούσιας και αριστοκρατικής οικογένειας από την Καππαδοκία της Μικράς Ασίας, ήταν αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού. Η δράση, το μαρτύριο και η κοίμησή του τοποθετούνται τον 3ο αιώνα και στις αρχές του 4ου αιώνα, επί αυτοκρατορίας Διοκλητιανού.

Ο Άγιος Γεώργιος, ως τροπαιοφόρος (στρατιωτικός), Άγιος και ελευθερωτής, συγκεντρώνει πολλές διηγήσεις για τα κατορθώματά του, με σημαντικότερο όλων την εξόντωση του δράκου και τη σωτηρία της βασιλοπούλας.

Μαλεβιζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ