Οι δέκα πιο παράξενες πασχαλινές παραδόσεις στον κόσμο

Petite Perle 300×250

Από τη μεγαλύτερη ομελέτα του κόσμου στη Γαλλία μέχρι το κυνήγι άγριων κουνελιών στη Νέα Ζηλανδία, εδώ είναι οι πιο ασυνήθιστοι τρόποι εορτασμού του Πάσχα.

Στην Ελλάδα ο εορτασμός τους Πάσχα είναι τόσο χαρακτηριστικός, που είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς διαφορετικούς τρόπους να το γιορτάσει. Και ενώ οι περισσότερες εμπορευματοποιημένες δυτικές παραδόσεις, όπως η διακόσμηση των πασχαλινών αυγών και το πασχαλινό κουνελάκι είναι λίγο πολύ γνωστές σε όλους, υπάρχουν ακόμη πολλά μοναδικά πασχαλινά έθιμα σε όλο τον κόσμο: από θρησκευτικές τελετές μέχρι διασκέδαση και περίεργες ετήσιες δραστηριότητες γεμάτες ιστορία.

Από την κατανάλωση πασχαλινών ζώων από σοκολάτα στην Αυστραλία, μέχρι το ντύσιμο μαγισσών στη Φινλανδία, ακολουθούν δέκα παράξενες πασχαλινές παραδόσεις από όλο τον κόσμο.

10. Το μαστίγωμα γυναικών στην Τσεχία και τη Σλοβακία

AFP

Εάν είστε γυναίκα και βρίσκεστε στην Τσεχία ή τη Σλοβακία τη Δευτέρα του Πάσχα, ίσως είναι καλύτερο να μείνετε στο σπίτι. Ντόπιοι άντρες και αγόρια περιφέρονται στους δρόμους με όμορφα διακοσμημένα μαστίγια από ιτιά, συνήθως στολισμένα με κορδέλες, αναζητώντας κορίτσια για «ελαφρύ» μαστίγωμα.

Το μαστίγωμα δεν προορίζεται να είναι επώδυνο, αλλά έχει σκοπό να ενθαρρύνει την καλή υγεία και ομορφιά.

9. Το μεγάλο κυνήγι του πασχαλινού κουνελιού στη Νέα Ζηλανδία

pixabay.com

Στο Otago οι άνθρωποι αρπάζουν τα όπλα τους για το ετήσιο κυνήγι του πασχαλινού κουνελιού. Η ιδέα είναι να απαλλάξουν τις γεωργικές εκτάσεις από αυτό το ζώο-εισβολέα, με περισσότερους από 500 κυνηγούς να διεκδικούν το πολυπόθητο τρόπαιο και το χρηματικό έπαθλο των 3.500 δολαρίων NZ. Υπολογίζεται ότι σκοτώνονται περισσότερα από 10.000 κουνέλια κάθε χρόνο.

8. Εγκληματική πρόθεση στη Νορβηγία

pixabay.com

Η ώρα του Πάσχα ταυτίζεται με την ώρα εγκλήματος στη Νορβηγία. Τα τηλεοπτικά κανάλια προβάλλουν αστυνομικές εκπομπές, και μια σειρά από νέα αστυνομικά μυθιστορήματα κυκλοφορούν λίγο πριν το Πάσχα. Οι άνθρωποι σε όλη τη χώρα δραπετεύουν στις ορεινές καμπίνες τους και περνούν το Σαββατοκύριακο με τις τηλεοπτικές εκπομπές ή τα βιβλία «whodunnit». Η συγκεκριμένη παράδοση γεννήθηκε από την τεράστια δημοτικότητα ενός αστυνομικού μυθιστορήματος το 1923, που διαδραματίζεται στον σιδηρόδρομο του Μπέργκεν.

7. Το Πάσχα στην Ελλάδα επικρατεί το κόκκινο

pixabay.com

Το Πάσχα είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για τα πολύχρωμα, διακοσμημένα αυγά. Στην Ελλάδα όμως έχουμε ως παραδοσιακά τα κόκκινα αυγά. Το κόκκινο είναι το χρώμα της ζωής, και η αναπαράσταση του αίματος του Χριστού. Από την αρχαιότητα, το αυγό ήταν σύμβολο της ανανέωσης της ζωής και το κόκκινο χρώμα συμβολίζει τη νίκη επί του θανάτου.

6. Σταύρωση και μαστίγωμα στις Φιλιππίνες

AFP

Στις Φιλιππίνες μερικοί πιστοί Καθολικοί ακολουθούν την πρακτική της αυτοσταύρωσης και του αυτομαστιγώματος το Πάσχα. Η σκέψη είναι ότι τους βοηθά να εξαγνιστούν και να καθαριστούν από τις αμαρτίες του κόσμου. Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία προσπαθεί ενεργά να αποθαρρύνει αυτήν την πρακτική, χωρίς μεγάλη επιτυχία.

5. Καπνόδεντρα στην Παπούα Νέα Γουινέα

pixabay.com

Στην Παπούα της Νέας Γουινέας τα πασχαλινά δέντρα στο μπροστινό μέρος των εκκλησιών είναι στολισμένα με ξυλάκια καπνού και τσιγάρα. Αυτά μοιράζονται στον κόσμο μετά την λειτουργία.

4. Οι μάγισσες του Πάσχα στη Φινλανδία

AFP

Στη Φινλανδία τα παιδιά ντύνονται μάγισσες και περιφέρονται στους δρόμους με σκουπόξυλα σε ένα κυνήγι για λιχουδιές. Η παράδοση λέγεται ότι προήλθε από την πεποίθηση ότι οι μάγισσες θα πετούσαν στη Γερμανία και θα έρχονταν σε επαφή με τον Σατανά. Οι φωτιές έχουν σκοπό να τους τρομάξουν μακριά.

3. Ώρα για μπουγέλο στην Ουγγαρία

Στην Ουγγαρία, οι γυναίκες ντύνονται με παραδοσιακά ρούχα την Κυριακή του Πάσχα και τις πιτσιλίζουν με νερό, ή μερικές φορές ακόμη και τους ρίχνουν έναν κουβά νερό.

Πηγή Φωτογραφίας: YouTube

2. Η μεγαλύτερη πασχαλινή ομελέτα του κόσμου στη Γαλλία

AFP

Τη Δευτέρα του Πάσχα, οι κάτοικοι του Haux συνήθως σπάνε περισσότερα από 4.500 αυγά σε ένα γιγαντιαίο τηγάνι για να δημιουργήσουν μια τεράστια πασχαλινή ομελέτα που ταϊζει πάνω από 1.000 άτομα. Κάθε οικογένεια σπάει τα αυγά στο σπίτι της το πρωί και μαζεύονται στην κεντρική πλατεία όπου ψήνονται τα αυγά για το μεσημεριανό γεύμα. Και για το δείπνο. Και για πρωινό το επόμενο πρωί…

1. Το πασχαλινό Bilby από την Αυστραλία

Σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθεί το κοινό σχετικά με τον συρρικνούμενο πληθυσμό των Bilby, οι ζαχαροπλάστες στην Αυστραλία κατασκεύασαν ομοιόματα με σοκολάτα αυτού του μικρού μαρσιποφόρου, που είναι σε μέγεθος κουνελιού.

Πηγή Φωτογραφίας: YouTube

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ