Πώς να κατεβάσετε όλα τα tweet σας από το Twitter

Petite Perle 300×250

Αποθηκεύστε όλες τις αναρτήσεις σας πριν διαγράψετε τον λογαριασμό σας.

Η ιδέα της διαγραφής από το Twitter για πολλούς γίνεται όλο και περισσότερο ελκυστική τον τελευταίο καιρό. Ωστόσο, όσο και  αν αναλογιστούμε τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν ενδεχόμενες αρνητικές ψυχολογικές επιδράσεις, είναι δύσκολο να αποδράσουμε από ένα κοινωνικό δίκτυο με μεγάλη αλληλεπίδραση και να εξαφανίσουμε όλα τα tweets μας.

Ευτυχώς όμως, η αποχώρηση από το Twitter δεν σημαίνει ότι πρέπει να διαγράψετε οριστικά όλα τα tweets σας. Το Twitter σας επιτρέπει να κατεβάσετε ένα αρχείο των δεδομένων σας, που σημαίνει ότι μπορείτε να κρατήσετε αρχείο όλων των παλιών σας αναρτήσεων.

Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε λήψη του αρχείου των tweet σας:

  1. Ανοίξτε το Twitter.
  2. Εάν βρίσκεστε σε επιτραπέζιο υπολογιστή, κάντε κλικ στο "Περισσότερα…" στη γραμμή πλοήγησης στα αριστερά για να εμφανίσετε περισσότερες επιλογές.  Αν  χρησιμοποιείτε κινητό, ανοίξτε τη γραμμή πλοήγησης πατώντας στην εικόνα του προφίλ σας στην επάνω αριστερή γωνία.
  3. Κάντε κλικ ή πατήστε στο "Ρυθμίσεις και απόρρητο" στη γραμμή πλοήγησης.
  4. Κάντε κλικ ή πατήστε στο "Ο λογαριασμός σας".
  5. Κάντε κλικ ή πατήστε στο "Λήψη αρχείου των δεδομένων σας".
  6. Το Twitter θα σας ζητήσει να επαληθεύσετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Εισαγάγετε το και κάντε κλικ ή πατήστε "Επόμενο".
  7. Στη συνέχεια, το Twitter θα ρωτήσει εάν πρέπει να στείλει έναν κωδικό επαλήθευσης στη διεύθυνση email ή τον αριθμό τηλεφώνου σας. Επιλέξτε όποιο προτιμάτε.
  8. Αφού λάβετε τον κωδικό επαλήθευσης μέσω της μεθόδου που έχετε επιλέξει, εισαγάγετέ τον και κάντε κλικ ή πατήστε "Επόμενο".
  9. Κάντε κλικ ή πατήστε "Αίτημα αρχείου".
  10. Περιμένετε να λάβετε μια ειδοποίηση για το πότε ο φάκελος ZIP του αρχείου σας Twitter είναι έτοιμος για λήψη.  Μπορεί να χρειαστούν έως και 24 ώρες για να είναι έτοιμο το αρχείο, οπότε θα λάβετε είτε μια ειδοποίηση push (push notification) στην εφαρμογή για κινητά είτε ένα email στον συνδεδεμένο λογαριασμό σας.

Φυσικά, η λήψη του αρχείου των δεδομένων Twitter δεν θα διαγράψει τον λογαριασμό σας Αυτό θα πρέπει να το κάνετε ξεχωριστά. Ομως  μπορεί να κάνει την απόφασή σας να το κάνετε λίγο πιο εύκολη.

Πηγή: mashable.com

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ