To Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου τιμά την εργατική Πρωτομαγιά

Petite Perle 300×250

Ημέρα μνήμης και τιμής, η 1η Μαΐου για τα Συνδικάτα και τον Εργατικό Κόσμο. Ημέρα που συμβολίζει τους  αγώνες  της Παγκόσμιας Εργατικής Τάξης.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου τιμάει τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους, που θυσιάστηκαν για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της Εργατικής Τάξης, και καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, ως ελάχιστο φόρο τιμής,  να καταθέσουν στεφάνι  στα μνημεία των πεσόντων, Στρατή Περγαλίδη, Αδελφοί Χατζηγεωργίου, Ναπολέων Σκουκατζίδη.

Η 1η Μαΐου δεν είναι αργία. Είναι απεργία για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων, την  στήριξη των ανέργων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των μισθωτών που καθημερινά ζουν τον εφιάλτη της απόλυσης, της διαθεσιμότητας  και της μείωσης του πενιχρού εισοδήματος.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας σε δυσμενή θέση. Η Κυβέρνηση, μπορεί να ανακοίνωσε αύξηση του κατώτατου μισθού ωστόσο, η εν λόγω αύξηση είναι υποδεέστερη των αναγκών των φτωχών και ευάλωτων εργαζομένων. Μία τέτοια αύξηση θα μπορούσε να αντισταθμίσει τις απώλειες της αγοραστικής δύναμης τουλάχιστον των εργαζομένων που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.

Οι κοινωνικές συνέπειες αυτής της κυβερνητικής επιλογής, επιτρέπουν στην ακρίβεια να φτωχοποιήσει ακόμα περισσότερο τις κοινωνικές ομάδες.

 Την 1η Μάη, ενώνουμε τη φωνή της εργατικής τάξης στην Ελλάδα για την αποκατάσταση της ειρήνης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής προόδου και της δικαιοσύνης στην Ουκρανία.

Απαιτούμε μεταξύ άλλων, μέτρα στήριξης των εργαζομένων στη χώρα μας. Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους ,κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στο στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών εργατικών.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ