ΕΛ.ΑΣ. – Οι πολίτες να προσέξουν τα… e-mail από την "αστυνομία" με τη χρήση στοιχείων του ΓΓ Δημόσιας Τάξης

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ εφιστά την προσοχή των πολιτών για περιστατικά εξαπάτησης με τη χρήση στοιχείων του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει εντοπιστεί συστηματική προσπάθεια εξαπάτησης πολιτών με τη χρήση των στοιχείων του κ.Τσουβάλα. Ειδικότερα, οι δράστες χρησιμοποιώντας στοιχεία του, προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες-χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι βρίσκονται υπό έρευνα από αστυνομικές ή δικαστικές Αρχές. Στη συνέχεια, προσπαθούν να τους πείσουν να καταβάλουν χρήματα, προκειμένου να κλείσουν την υποτιθέμενη έρευνα.

Σημειώνεται ότι οι δράστες, με σκοπό την πλήρη αληθοφάνεια του μηνύματος που αποστέλλουν, προβαίνουν ακόμη και στη δημιουργία διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με στοιχεία του γεν. γραμματέα Δημόσιας Τάξης.

Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, κείμενα-μηνύματα που διακινούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails), ως δήθεν επιστολή του γενικού γραμματέα, η οποία φέρει το ονοματεπώνυμό του αλλά με διαφορετική ιδιότητα ή βαθμό ένστολων υπηρεσιών (π.χ. Αστυνομία, ταγματάρχης), είναι καταφανώς ψευδεπίγραφα και απατηλά και αποστέλλονται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν-παραπλανήσουν τους πολίτες, αποκομίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο παράνομο οικονομικό όφελος.

Οι πολίτες θα πρέπει να διαγράφουν τα συγκεκριμένα μηνύματα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία, για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ