Μέχρι τέλη Μαΐου παραμένει η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους

"Μέχρι τέλη Μαΐου παραμένει στους εσωτερικούς χώρους η μάσκα και θα κριθεί έπειτα με βάση την επιδημιολογική εικόνα" είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

"Στη συνέχεια θα περιοριστεί στους απολύτως απαραίτητους χώρους. Στα νοσοκομεία, ΜΜΜ, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων πρέπει να παραμείνει η μάσκα. Αυτή είναι η κατεύθυνση" υπογράμμισε.

Σήμερα θα συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών για την άρση ορισμένων μέτρων για τον κορονοϊό.

Η Επιτροπή αναμένεται να εισηγηθεί σε ποιες περιπτώσεις θα εφαρμόζεται το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό αναμένεται να ισχύσει σε σούπερ μάρκετ, σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε κομμωτήρια και σε φαρμακεία. Παράλληλα επισημαίνεται έως τις 31 Μαΐου θα παραμείνει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους. Ωστόσο από την 1η Μαΐου τα περισσότερα μέτρα για την πανδημία θα αρθούν.

Αναλυτικά:

  • Θα αρθεί από την 1η Μαΐου έως τις 31 Αυγούστου η επίδειξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.
  • Από την 1η Μαΐου ορίζεται ένα rapid τεστ την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων πολιτών στους χώρους εργασίας από δύο που ισχύουν έως τώρα.
  • Από την 1η Μαΐου έως τις 31 Αυγούστου θα επαναλειτουργήσουν όλοι χώροι στο 100%.
  • Από τις 3 Μαΐου θα καταργηθεί η διενέργεια των τακτικών self test των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Ωστόσο υπενθυμίζεται ότι η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε πρόσφατα ότι self test θα κάνουν μόνο οι μαθητές που θα παρουσιάζουν συμπτώματα κορονοϊού.
ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×336
Ροή ειδήσεων - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ