Γιόρτασαν την Πρωτομαγιά στον κάμπο της Δαμάστας (φώτο)

Petite Perle 300×250

Μετά από ένα διάστημα απουσίας δύο ετών λόγω της πανδημίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαμάστας συνέχισε πάλι ένα μακρόχρονο έθιμο (πάνω από 60 ετών) που συνδέεται με τον εορτασμό της άνοιξης, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή την γιορτή της Πρωτομαγιάς στον κάμπο της Δαμάστας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαμάστας είχε μεριμνήσει για τις βασικές υποδομές στο χώρο της γιορτής όπως πάγκοι, τραπέζια, ψησταριές, παραστιές κλπ., ενώ η κάθε παρέα φρόντισε για όλα τα απαραίτητα για το γεύμα της. 

Μέσα στο καταπράσινο και ανθισμένο τοπίο του Δαμαστιανού κάμπου, πλήθος Δαμαστιανοί και φίλοι της Δαμάστας, είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν όλοι μαζί σε μια μεγάλη παρέα, να γευτούν τα παραδοσιακά εδέσματα που κρατούσε μαζί της η κάθε παρέα, να απολαύουν το αντικριστό αρνί, να χορέψουν και να γλεντήσουν τον ερχομό της άνοιξης με του ήχους της παραδοσιακής Κρητικής μουσικής.

Στην εκδήλωση διασκέδασαν μαζί μας ο Βουλευτής Νομού Ηρακλείου κ. Λογιάδης Γιώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Λάμπρος Βαμβακάς και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα συντονισμού και υποστήριξης της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτη κ. Νίκος Σκουλάς.

Ευχαριστήριο Πολιτιστικού Συλλόγου:

Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και ευχαριστούμε ιδιαίτερα του αξιόλογους μουσικούς που μας διασκέδασαν αφιλοκερδώς. Πιο συγκεκριμένα μαζί μας ήταν οι μουσικοί: Πλαίτης Μανώλης (Λύρα), Φραγκιαδάκης Σταύρος (Λαούτο), Μαυράκης Σπύρος (Λαούτο), Μαυράκης Γιώργος (μαντολίνο) και για τη φιλική συμμετοχή τον Φραγκιαδάκη Γιάννη (λαούτο), Τριγώνη Νίκο (λύρα).

Καλό Μήνα ευχόμαστε και να είμαστε πάντα υγιείς να ανταμώσουμε ξανά"

Μαλεβιζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ