Κέφι, χορός και πολύ αντικριστό στο Οροπέδιο του έβδομου στις Γωνιές (φώτο-βίντεο)

Petite Perle 300×250

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γωνιών Μαλεβιζίου φέτος, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, διοργάνωσε και πάλι ανήμερα της Πρωτομαγιάς τη ξεχωριστή γιορτή στο οροπέδιο "Έβδομος" στο Γωνιανό αόρι.

Το οροπέδιο του Έβδομου κατακλύστηκε από κόσμο , που με σύμμαχο τις ιδανικές καιρικές συνθήκες έκανε τις παρέες του και διασκέδασε περνώντας ανέμελές στιγμές σε ένα μοναδικό σε ομορφιά και φυσικό κάλλος τοπίο, με το συγκρότημα του Γιώργου Λασούρη (λύρα), Σήφη Παντερή (κιθάρα), Γιώργου Καψούλιου (μπάσο) και Νίκου Καλαθάκη (κρουστά).

Η κάθε παρέα είχε φροντίσει να κρατάει τις απαραίτητες προμήθειες για το τραπέζι, ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γωνιών είχε φροντίσει τα ξύλα και τις ψησταριές για το ψήσιμο των αντικριστών, που έκλεψαν για ακόμη μία φορά την παράσταση.

Για την καθιέρωση της γιορτής στον Οροπέδιο του Έβδομου μας μίλησε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γωνιών Νίκος Μαρκατάτος που αναφέρθηκε στο έθιμο τονίζοντας ότι αρχικά μαζεύονταν σε διάφερες περιοχές του χωριού να γιορτάσουν την Πρωτομαγιά και μετά αποφάσισαν όλοι μαζί να βρίσκονται στο συγκεκριμένο χώρο με φίλους και για τη ξεχωριστή αυτή ημέρα.

Βέβαια να τονίσουμε ότι όλοι μαζί οι παρευρισκόμενοι στο τέλος έγιναν μία μεγάλη παρέα, που χόρεψαν, αντάλλαξαν ευχές και ήπιαν παρέα το κρασί τους δημιουργώντας μία ξεχωριστή ευχάριστη κατάσταση μακριά από το άγχος και το στρες της καθημερινότητας.

Παράλληλα έγιναν βόλτες με την παραδοσιακή άμαξα για τα μικρά παιδιά που είχαν την τιμητική τους και απόλαυσαν το παιγνίδι αφήνοντας τάμπλετ και κινητά τηλέφωνα.

Επίσης ο Σωκράτης Φθενός τυροκόμησε και φέτος με φρέσκο γάλα και η μυζήθρα που πρόσφερε σε όλο τον κόσμο ήταν πεντανόστιμή δείχνοντας πόσο σημαντική είναι η παράδοση του τόπου μας, με τους νεότερους να παρακολπουθούν με ενδιαφέρον την όλη διαδικασία.

Μεταξύ άλλων στο Οροπέδιο του Έβδομου βρέθηκε σύσσωμη η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής το Δήμαρχο Μενέλαο Μποκέα, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νίκος Ξυλούρης, Νίκος Σκουλάς, Σταύρος Τζεδάκης και ο τέως Δήμαρχος Γαζίου Γιώργος Μαρκογιαννάκης.

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ