Δημιουργία Σταθμού ΕΚΑΒ στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας ζητάει ο Δήμαρχος Μινώα

Petite Perle 300×250

Ο Δήμαρχος Μίνωα Πεδιάδας με επιστολή ζητάει τη δημιουργία Σταθμού ΕΚΑΒ στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας που θα εξυπηρετεί τα επείγοντα περιστατικά προνοσοκομειακής φροντίδας στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης των Κ.Υ. Αρκαλοχωρίου και Κ.Υ. Καστελλίου.

Στον απόηχο του μεγάλου σεισμού του Σεπτέμβρη και της διαχείρισης των συνεπειών της εν λόγω καταστροφής που έχει θέσει τον Δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω του μεγάλου αριθμού Κοινοτήτων (32) και οικισμών, οι οποίοι έχουν δύσκολη πρόσβαση από και προς τις Υπηρεσίες Υγείας που εδρεύουν στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Να σημειωθεί ότι ο δήμος εκφράζει τη βούληση του να διαθέσει δωρεάν χώρο για τη στέγαση και λειτουργία μόνιμου τομέα του ΕΚΑΒ σε κεντροβαρικό σημείο του Δήμου.

Επίσης, αναφέρεται ότι στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας λειτουργούν δύο Κέντρα Υγείας – στο Αρκαλοχώρι και στο Καστέλλι – τα οποία καλύπτουν μερικώς τις ανάγκες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας που υπάρχουν στην περιοχή, την ίδια στιγμή που η απόσταση από την πόλη του Ηρακλείου ξεπερνά τα 30 χλμ. με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις περιπτώσεις όπου ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ χρειάζεται να καλύψουν περιστατικά στην περιοχή του Δήμου μας ή όμορων Δήμων (πχ Βιάννου). Λαμβάνοντας υπ' όψιν το γεγονός ότι στην περιοχή του Δήμου και ειδικότερα στο Καστέλλι, κατασκευάζεται το νέο διεθνές αεροδρόμιο Ηρακλείου, η λειτουργία του οποίου θα αυξήσει σημαντικά τις ανάγκες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στην περιοχή.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ