Εξαφάνιση Μαντλίν: Αποκάλυψη-βόμβα από τον Γερμανό εισαγγελέα καθώς βρέθηκαν αποδείξεις στο βαν του υπόπτου

Petite Perle 300×250

Τη στιγμή που οι γονείς της Μαντλίν Μακάν έκαναν αγρυπνία τιμώντας τη 15η επέτειο από την εξαφάνιση της τρίχρονης από το θέρετρο στην Πορτογαλία όπου έκαναν οικογενειακές διακοπές, ο Γερμανός εισαγγελέας και επικεφαλής της έρευνας προχωρούσε σε αποκαλύψεις-βόμβα σε συνέντευξή του στην πορτογαλική τηλεόραση.

Ο Χανς Κρίστιαν Βόλτερ που είναι επικεφαλής της έρευνας για την εξαφάνιση της Μαντλίν αποκάλυψε ότι υπάρχουν "νέα στοιχεία" που συνδέονται άμεσα με τον κύριο ύποπτο για την απαγωγή της, παιδόφιλο καθ' υποτροπήν, Κρίστιαν Μπρίκνερ.

Μιλώντας στην πορτογαλική τηλεόραση το βράδυ της Τρίτης, 15 χρόνια μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν από την Πράια ντα Λουζ, ο εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Βόλτερς είπε ότι είναι "σίγουρος" ότι το μικρό παιδί δολοφονήθηκε και ότι ο 45χρονος Μπρίκνερ είναι αυτός που το έκανε.

Ο Βόλτερς, σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Sabado", είπε: "Η έρευνα συνεχίζονται ακόμη και έχουμε βρει κάποια νέα στοιχεία,  όχι ιατροδικαστικά ευρήματα, αλλά αποδείξεις" και επανέλαβε τον ισχυρισμό του από το 2020 ότι ο καταδικασμένος παιδόφιλος Κρίστιαν Μπρίκνερ, που βρίσκεται σε γερμανική φυλακή για τον βιασμό μίας συνταξιούχου, είναι ο υπεύθυνος για τη δολοφονία της Μαντλίν: "Είμαστε βέβαιοι ότι σκότωσε τη Μαντλίν Μακάν. Δεν μπορώ να σας δώσω περισσότερες λεπτομέρειες προς το παρόν".

Σύμφωνα με τη Sun, τα νέα στοιχεία ενδέχεται να είναι ίνες από τις ροζ πιτζάμες της τρίχρονης Μάντι, αφού την έβαλε στο πίσω μέρος του βαν του, παρά την επιμονή του Βόλτερς ότι τα στοιχεία δεν είναι ιατροδικαστικά. Ερωτώμενος αν είναι "αλήθεια ότι βρήκατε κάτι από τη Μαντλίν Μακάν στο βαν του Κρίστιαν Μπρίκνερ", απάντησε: "Δεν πρόκειται να σχολιάσω τις λεπτομέρειες της έρευνας". Ωστόσο, υπό την πίεση της δημοσιογράφου που επέμεινε: "Μα μπορείτε να το αρνηθείτε", ο Γερμανός εισαγγελέας είπε: "Δεν θέλω να το αρνηθώ" και πρόσθεσε: "Ο ύποπτος δεν έχει ενημερωθεί ακόμη".

Σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία, οι λεπτομέρειες μιας αστυνομικής έρευνας δεν μπορούν να αποκαλυφθούν έως ότου ενημερωθούν με κάθε λεπτομέρεια ο ύποπτος και οι δικηγόροι του. Τότε μόνο μπορεί να δημοσιοποιηθεί η απόφαση.

Η τηλεοπτική εμφάνιση του Βόλτερς συνέπεσε με την αγρυπνία που έκαναν οι γονείς της Κέιτ και ο Τζέρι Μακάν στην πόλη τους στο Λέστερ για τη 15η επέτειο της εξαφάνισης της Μάντι.

Ο Μπρίκνερ ονομάστηκε κύριος ύποπτος στην υπόθεση εξαφάνισης της Μάντι πριν από δύο χρόνια με τους ανακριτές να υποστηρίζουν ότι είχαν στοιχεία που αποδείκνυαν ότι το παιδί ήταν νεκρό. Αλλά από τότε δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες, προκαλώντας εικασίες ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για την εμπλοκή του στην εξαφάνισή της. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα προέκυψε ότι ο Μπρίκνερ ισχυρίζεται πως είχε άλλοθι τη νύχτα που η 3χρονη Μάντι εξαφανίστηκε.

 Μπρίκνερ επιμένει ότι εκείνη τη νύχτα ήταν με μία 18χρονη Γερμανίδα, με την οποία έκανε σεξ στο βαν του, μίλια μακριά από το σημείο από το οποίο εξαφανίστηκε η Μαντλίν, και έδωσε όλες τις λεπτομέρειες σε ένα αμερικανικό ντοκιμαντέρ.

Όταν κατονομάστηκε τον Ιούνιο του 2020, η αστυνομία ζήτησε πληροφορίες για το χαρακτηριστικό τροχόσπιτο T3 και οι ειδικοί το εξετάζουν από τότε.

Στην αναφορά της η δημοσιογράφος της πορτογαλικής εκπομπής τόνισε πως το γεγονός ότι ο Βόλτερς αρνήθηκε να διαψεύσει ότι είχε βρεθεί κάτι από τη Μαντλίν, ήταν απόδειξη της ενοχής του Μπρίκνερ. Ο Βόλτερς αποκάλυψε επίσης πώς δεν είχε έρθει σε επαφή με τους Μακάν και είπε: "Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των Mακάν και εμένα. Δεν έχω μιλήσει ποτέ μαζί τους και δεν τους έχω γράψει ποτέ. Δεν υπάρχει σχέση"

Τόνισε επίσης πως το γεγονός ότι η πορτογαλική αστυνομία χαρακτήρισε τον Μπρίκνερ "arguido", που σημαίνει "κατονομασμένος ύποπτος" ή "επίσημος ύποπτος", δείχνει ότι η γερμανική έρευνα "βαδίζει προς τον σωστό δρόμο".

Ο Μπρίκνερ εκτίει επτά χρόνια για τον βιασμό μιας 72χρονης στην Πράια ντα Λουζ το 2005, δύο χρόνια πριν αρπάξει τη Μαντλίν και εκτίει την ποινή του στη φυλακή του Όλντενμπουργκ της Γερμανίας.

Οι φωτό από την Daily Mail

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ