Σοκαρισμένοι όλοι με το θάνατο του Πέτρου Μηλιαράκη

Θλίψη προκάλεσε ο ξαφνικός θάνατος του Πέτρου Μηλιαράκη, του γνωστού δικηγόρου με καταγωγή από την Βιάννο, στο Ηράκλειο, σε ηλικία 74 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πέτρος Μηλιαράκης έφτασε στο Ηράκλειο από την Αθήνα χθες βράδυ και μετά από δείπνο σε ταβέρνα της πόλης επέστρεψε στο ξενοδοχείο του.

Γύρω στις 03:00 τα ξημερώματα, αισθάνθηκε αδιαθεσία. Ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ όμως ήταν ήδη αργά καθώς ο γνωστός δικηγόρος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή. Ο θάνατός του, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Ο Πέτρος Μηλιαράκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη και στην πόλη του Ηρακλείου. Καταγόταν από οικογένεια Κρητών Λόγιων αλλά και επαναστατών, σ' όλες τις κρίσιμες για την Πατρίδα περιστάσεις. Η σε βάθος χρόνου καταγωγή της οικογένειας αναφέρεται στο Βυζάντιο. Οι απώτεροι πρόγονοι κατασκεύαζαν το βυζαντινό νόμισμα μιλιαρήσιο (ή μηλιαρήσιο). Από τη δραστηριότητα δε αυτή προκύπτει και το επίθετο Μηλιαράκης.

Ο Πέτρος Μηλιαράκης, ως νομικός της πράξης, στο επίπεδο του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δικηγορούσε στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια του Στρασβούργου και του Λουξεμβούργου (E.C.H.R. και C.F.I. – G.C/E.U), ενώ χειρίζεται και προσφυγές ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Commission).

Στο επίπεδο της εσωτερικής έννομης τάξης, δικηγορούσε ενώπιον των Ανωτάτων Ακυρωτικών Δικαστηρίων (ΑΕΔ, ΣτΕ και ΕλΣ) με κύριο αντικείμενο τις υποθέσεις που αφορούν στο Συνταγματικό Δίκαιο, στο Διοικητικό Δίκαιο και στο Δημοσιονομικό Δίκαιο

Ειδικότερα:

Στα επίπεδα των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων έχει αντιπαρατεθεί με τους νομικούς εκπροσώπους Κρατών και Κυβερνήσεων, αλλά και με τους νομικούς εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Commission).

Μεταξύ των προσφάτων υποθέσεων που έχει χειρισθεί συγκαταλέγονται και προσφυγές κατά της Τουρκίας κατά της Μεγάλης Βρετανίας (Ηνωμένου Βασιλείου)[ κατά της Αυστρίας κατά της Ιταλίας κατά της Ολλανδίας (Κάτω Χωρών) κατά της Αλβανίας κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κτλ.

Σύζυγος του Πέτρου Μηλιαράκη η Συμβολαιογράφος Μαρία Σαρρή με την οποία έχουν αποκτήσει δύο κόρες, την Κατερίνα και την Ιωάννα. 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ