Βραζιλία: Υποψηφιότητα για τον προεδρικό θώκο έθεσε ο Λούλα ντα Σίλβα

Petite Perle 300×250

Εσχάτως το προβάδισμα που απολάμβανε έναντι του δεξιού νυν προέδρου Ζαϊρ Μπολσονάρου έχει μειωθεί αισθητά, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Την υποψηφιότητα του για την προεδρία της Βραζιλίας ανακοίνωσε σήμερα επισήμως ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Πληροφορίες ήθελαν εδώ και καιρό τον κεντροαριστερό πρώην πρόεδρο να ενδιαφέρεται να επανέλθει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής σκηνής, όμως μέχρι τώρα απέφευγε να το επιβεβαιώσει.

Με την επισημη ανακοίνωση ξεκινά επίσημα η προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρική μάχη του Οκτωβρίου κόντρα στον δεξιό νυν πρόεδρο Ζαϊρ Μπολσονάρου.

Στις δηλώσεις του ο Λούλα δήλωσε έτοιμος «να επιστρέψει στη μάχη» και να επιστρέψει στον προεδρικό θώκο με στόχο να «ανοικοδομήσει» τη χώρα μετά την «ανεύθυνη και εγκληματική» διαχείριση του Μπολσονάρου.

Πανέτοιμοι να εργαστούμε

«Είμαστε πανέτοιμοι να εργαστούμε όχι μόνο για τη νίκη στις 2 Οκτωβρίου αλλά και για την ανοικοδόμηση και τη μεταμόρφωση της Βραζιλίας, που θα είναι δυσκολότερη από τη νίκη στις εκλογές» είπε ο 76χρονος Λούλα σε προεκλογική συγκέντρωση ενώπιον 4.000 υποστηρικτών του στο Σάο Πάουλο.

Πάντως, τον τελευταίο καιρό οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την ψαλίδα μεταξύ των δύο ανδρών να κλείνει.

Μέχρι τις αρχές της χρονιάς ο Λούλα απολάμβανε ένα προβάδισμα που έφτανε έως και τις 20 ποσοστιαίες μονάδες, χάρη στην έντονη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης για την διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, όμως το τελευταίο καιρό η διαφορά έχει μειωθεί έως και στις πέντε μονάδες.

Ο Μπολσονάρου έχει περάσει δυναμικά στην αντεπίθεση δρομολογώντας νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας και μοιράζοντας επιδόματα που βοηθούν κυρίως την μεσαία τάξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ