Καβάλα: Για 3 ώρες κοιτούσε το πτώμα της 43χρονης ο συζυγοκτόνος

Petite Perle 300×250

Με μήνυμα από το κινητό της Αΐντα, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία της, ο καθ' ομολογίαν δράστης προσπάθησε να πείσει την υπάλληλο του φαρμακείου ότι η 43χρονη ήταν ζωντανή. "Όλα καλά, είμαστε στον μηχανικό και ψάχνουμε σπίτι. Φιλάκια" ήταν το μήνυμά του.

"Περίπου στις 20.05 έγραφε ότι "είμαστε στον μηχανικό, κοιτάμε για σπίτι, μην καλείς, μην ανησυχείς" κάπως έτσι. Στο βάιμπερ πάντα μιλούσαμε και με παραξένεψε και το γεγονός ότι δεν με κάλεσε στις κλήσεις μου, ας πούμε, δεν με πήρε πίσω τηλέφωνο που συνήθως το έκανε" είπε η Βάσω Αφεντούλη.

Από την πλευρά του, ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη γυναίκα και μιλά στον Alpha, κάνει λόγο για στραγγαλισμό. Ο θάνατός της επήλθε μέσα σε τρία λεπτά. "Είναι βίαιος, ασφυκτικός θάνατος και καθαρά ανθρωποκτονία" είπε ο ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης και πρόσθεσε: Όταν σφίγγει το χέρι του, εννοείται ότι η κοπέλα  μετά από μερικά δευτερόλεπτα λιποθυμά. Από ένα μέχρι τρία λεπτά, πιστεύω εγώ, τελείωσε αυτός".

Οι γονείς της άτυχης γυναίκας δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πώς η φαρμακοποιός δολοφονήθηκε από τα χέρια του ίδιου του συζύγου της. "Δεν το χωρά ο νους μας.  Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε" λένε οι γονείς της 43χρονης ενώ ο αδελφός της γράφει "αναπαύσου εν ειρήνη αδελφούλα".

Τι δήλωσε ο συζυγοκτόνος στους αστυνομικούς

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha, o συζυγοκτόνος απολογείται το πρωί της Τρίτης ενώπιον του ανακριτή κα του εισαγγελέα Καβάλας. Στην πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καβάλας που τον επισκέφθηκαν στον θάλαμο του νοσοκομείου  όπου νοσηλεύεται με τραύματα στα χέρια και στον λαιμό καθώς προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του.

"Βρισκόμασταν (με την Αΐντα) στο κουζινάκι του φαρμακείου. Εκεί λογομαχήσαμε. Προσπάθησα να την πίσω άλλη μία φορά να μην φύγει από το σπίτι, να μην με εγκαταλείψει. Μου είπε: "Θα ζητήσω διαζύγιο. Είμαι αποφασισμένη". Φοβήθηκα ότι δεν θα ξαναέβλεπα τα παιδιά μου. Την έσφιξα ξαφνικά στον λαιμό χωρίς να καταλάβω πόσο δυνατά. Όταν κατάλαβα ότι είναι νεκρή αποφάσισα να βάλω τέλος και στη ζωή μου. Δεν ήθελα να τη σκοτώσω" σημείωσε στην κατάθεσή του, λέγοντας στην ουσία ότι δεν είχε προμελετήσει τη γυναικοκτονία της συζύγου του.

Ωστόσο, στο σημείο του εγκλήματος, το καμαράκι εκεί όπου ξεκουραζόταν η φαρμακοποιός τα μεσημέρια, βρέθηκε ένα μαχαίρι στρατιωτικό με το οποίο προκάλεσε τα τραύματα στα χέρια του και τον λαιμό του λέγοντας ότι ήθελε να αυτοκτονήσει. Το ερώτημα είναι αν αυτό το στρατιωτικό μαχαίρι υπήρχε στο φαρμακείο ή το είχι πάρει μαζί του έχοντας προμελετήσει και να σκοτώσει τη γυναίκα και να θέσει τέλος στη ζωή του.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Alpha, στη διάρκεια της 7ωρης παραμονής το στο σημείο του εγκλήματος, ο 55χρονος έστειλε παραπλανητικό μήνυμα τόσο στην υπάλληλο όσο και στον αδελφό της άτυχης γυναίκας που μένει στις ΗΠΑ και τώρα έρχεται στην Ελλάδα.

"Ο κόσμος είναι άδικος", έγραφε ο καθ' ομολογίαν γυναικοκτόνος, στο μήνυμά του και πρόσθετε ότι θα φύγει μαζί με την Αΐντα από τη ζωή.

Καβάλα

Θρήνος επικρατεί στην Καβάλα για τη δολοφονία της 43χρονης φαρμακοποιού από τον σύζυγό της. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 5 το απόγευμα καθώς αναμένεται και ο αδελφός της από το εξωτερικό προκειμένου να της πει το «τελευταίο αντίο».

Η κηδεία της μητέρας δύο ανήλικων παιδιών, 10 και 6 ετών, γίνεται σήμερα που είναι και η Γιορτή της Μητέρας.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Αμυγδαλεώνα της Καβάλας.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ