ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 1-0: Επιτέλους νίκησε στο Γεντί Κουλέ

Petite Perle 300×250

Ο ορεξάτος ΟΦΗ στο τελευταίο εντός έδρας ματς της σεζόν, με το γκολ του Φελίπε επικράτησε με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης και πέτυχε την πρώτη νίκη στο γήπεδό του στο έξτρα πρωτάθλημα των playouts.

Ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε τον γηπεδούχο ΟΦΗ σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Επασί ήταν κάτω από τα δοκάρια και η τετράδα μπροστά του αποτελούταν από τους Μαρινάκη, Βούρο, Γιαννούλη και Μπαλογιάννη. Παρτενέρ του Μεγιάδο στη μεσαία γραμμή ήταν ο Στάικος και Νέιρα είχε εναν ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Τσιλιανίδης – Καμάου θα αγωνιστούν στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και ο Φελίπε θα είναι ο μοναδικός προωθημένος

Από την πλευρά του ο Μίλαν Ράσταβατς κατέβασε τους Αρκάδες με σύστημα 4-2-3-1. Ο Παπαδόπουλος επέστρεψε στην εστία, με τους Γκαρθία, Χριστόπουλο, Ατιένθα και Άλβαρες μπροστά του. Τον αρχηγό Χουάν Μουνάφο στο κέντρο πλαισίωσε ο νεαρός Κανελλόπουλος. Σόνι και Σίτο ήταν στα άκρα, ενώ ο Ριέρα ήταν σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μπαράλες.

Τον έλεγχο ο ΟΦΗ, τις φάσεις ο Αστέρας

Ο ΟΦΗ για περίπου 20 λεπτά είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και ανάγκασε τον Αστέρα σε παθητικό ρόλο, όμως δεν κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή σε ευκαιρίες. Σε αυτό το διάστημα η καλύτερη στιγμή των Κρητικών ήταν στο 7' όταν ο Καμάου σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Ατιένθα και βγήκε κόρνερ.

Οι «κιτρινομπλέ» είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες του παιχνιδιού στο πρώτο μέρος. Στο 30', ο Μπαράλες έκλεψε τη μπάλα έξω από την περιοχή του ΟΦΗ, ο Μουνάφο έκανε την κάθετη πάσα, ο Ριέρα βγήκε τετ α τετ αλλά το τελείωμα του ήταν και ο Επασί μπλόκαρε.

Στο 35' μετά από αδράνεια του Άλβαρες ο Καμάου πάτησε περιοχή, έφυγε στην πλάτη του Αργεντινού, πάτησε περιοχή, σούταρε, αλλά ο Παπαδόπουλος του είπε «όχι», ο Νέιρα πήρε το ριμπάουντ, όμως το τελείωμα του ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο έμπειρος κίπερ.

Στο 41' οι Αρκάδες έφτασαν μια «ανάσα» από το γκολ. Ο Σίτο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, βρήκε τον Μπαράλες στο δεύτερο δοκάρι, η κεφαλιά του Αργεντινού κόντραρε στον Γιαννούλη, ο Ριέρα πήρε τη μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή, σούταρε πάνω στον Επασί, ο Ισπανός πήρε το ριμπάουντ αλλά η κεφαλιά του ήταν αδύναμη και δεν ανησύχησε τον Καμερουνέζο τερματοφύλακα.

Η αρχή του δεύτερου μέρους κύλησε με τον ίδιο ρυθμό, με τον Αστέρα να πιέζει αλλά να μην μπορεί να πετύχει κάποιο τέρμα. Ο Νίκος Νιόπλιας στην συνέχεια… έριξε στη μάχη τον Ντε Γκουζμάν, τον Μπουζούκη και τον Τοράλ, οι οποίοι βοήθησαν πολύ, βελτίωσαν την εικόνα της ομάδας του και πίεζαν τους Αρκάδες.

Στο 60' η κρητική ομάδα είχε μια μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Ντε Γκουζμάν συνεργάστηκε ωραία με τον Μπουζούκη, αλλά το σουτ του Φελίπε πέρασε ξυστά άουτ. Στο 72' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ κάνοντας το 1-0. Ο Παπαδόπουλος αρχικά έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Τοράλ, η άμυνα του Αστέρα δεν απομάκρυνε, με τον Λουίς Φελίπε να κάνει το διαγώνιο σουτ και να νικάει τον κίπερ των Αρκάδων.

Από εκεί και πέρα υπήρχαν κάποιες φάσεις για την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς, με την σημαντικότερη να διαδραματίζεται στο 90' όταν ο Μπαράλες πήρε την κεφαλιά-πάσα, αλλά ο Σονί δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά, κάνοντας ένα κακό τελείωμα. Ο ΟΦΗ κράτησε το προβάδισμά του μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, ανεβαίνοντας στην 7η θέση ξανά, με τον Αστέρα Τρίπολης να πέφτει στην 9η.

ΟΦΗ (Nίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Στάικος (59' Ντε Γκούζμαν), Νέϊρα (71' Κοροβέσης), Καμάου (59' Μπουζούκης), Τσιλιανίδης (59' Τοράλ), Φελίπε (84' Ντουρμισάι)

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Χριστόπουλος, Ατιένθα, Άλβαρες, Γκαρθία (Καρμόνα), Μουνάφο (90' Σανταφέ), Κανελλόπουλος (57' Ιγκλέσιας), Σίτο (90' Μιχόπουλος), Ριέρα (78' Καπίγια), Σόνι, Μπαράλες

Πηγη: https://www.gazzetta.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ