Τσιτσιπάς: «Με εμπνέει πολύ ο Αλκαράθ, μου θυμίζει εμένα τον πρώτο καιρό»

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έσταξε… μέλι για την προσπάθεια που έχει κάνει ως τώρα ο Κάρλος Αλκαράθ, μετά τον θρίαμβό του στη Μαδρίτη.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τον Κάρλος Αλκαράθ, μετά την τρελή πορεία του Ισπανού στο 1000άρι τουρνουά της Μαδρίτης.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας χαρακτήρισε τον 19χρονο πηγή έμπνευσης και σχολίασε πως του θυμίζει τον εαυτό του στην αρχή της καριέρας του.

«Το τένις που παίζει είναι πολύ εντυπωσιακό. Βάζει πολλή ενέργεια σε κάθε ένα χτύπημά του. Είναι γρήγορος. Έχει πολύ καλές αντιδράσεις και διαβάζει καλά το παιχνίδι. Το βλέπεις ότι είναι πολύ πεινασμένος και ικανός να αναλάβει τις ευθύνες που θα προκύψουν από δω και πέρα. Με εμπνέει πολύ. Θέλω πολύ να γίνω σαν αυτόν. Τον θαυμάζω. Ήδη τα καταφέρνει υπέροχα, είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσει πολύ γρήγορα. Τα αποτελέσματα μιλάνε για αυτόν, δείχνουν ότι είναι ένας από τους πιο δυνατούς παίκτες στον κόσμο. Μου θυμίζει τον εαυτό μου στον πρώτο καιρό. Δεν ήξερα τι να περιμένω στην πορεία. Έπαιζα χωρίς έγνοιες, με ανοιχτό μυαλό. Χαίρομαι που το βλέπω».

Όσο για τη συμμετοχή του στο Mastets της Ρώμης, που ξεκινάει, ο Στέφανος Τσιτσιπάς απάντησε: «Νιώθω καλά. Στη Μαδρίτη έπρεπε να αντιμετωπίσω ξανά ένα πρόβλημα στο γόνατο, ίσως εξαιτίας αυτού του τύπου χώματος. Τώρα επιστρέφουμε στην επιφάνεια της θάλασσας, που ξέρω ότι με διευκολύνει. Δεν παραπονιέμαι. Ανάμεσα στη Ρώμη και το Μόντε Κάρλο δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στις συνθήκες παιχνιδιού. Δεν είχα ακόμα την ευκαιρία να κερδίσω το τουρνουά και ανυπομονώ».

Related Articles