Δείτε βίντεο με την προσγείωση αεροπλάνου από επιβάτη! Ο πιλότος είχε χάσει τις αισθήσεις του

Petite Perle 300×250

Βίντεο αποτυπώνει τη συγκλονιστική στιγμή που ένας επιβάτης αεροσκάφους, χωρίς καμιά προηγούμενη εμπειρία στο πιλοτάρισμα, καταφέρνει να προσγειώσει το αεροπλάνο με ασφάλεια, καθώς ο πιλότος είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Ο πιλότος δεν ήταν σε θέση να προσγειώσει το μονοκινητήριο αεροσκάφος τύπου Τσέσνα και έτσι το πηδάλιο ανέλαβε ο ένας από τους δύο επιβάτες. Το CNN μετέφερε τον διάλογο ανάμεσα στον…ερασιτέχνη πιλότο και τον Πύργο Ελέγχου, ο οποίος πήγε ως εξής:

«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα», ακούγεται να λέει αρχικά ο επιβάτης. «Ο πιλότος λέει ασυναρτησίες και εγώ δεν έχω ιδέα πώς να πιλοτάρω αεροπλάνο».

Ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας αρχίζει τότε να δίνει οδηγίες στον επιβάτη, για το πώς να οδηγήσει το αεροσκάφος! «Προσπαθήστε να διατηρήσετε οριζόντια τα φτερά και δείτε αν μπορείτε να αρχίσετε την κάθοδο», εξηγεί. «Σπρώξτε μπροστά το πηδάλιο και αρχίσετε να κατεβαίνετε σιγά σιγά».

Ο ελεγκτής συμβουλεύει στη συνέχεια τον ανίδεο επιβάτη να «ακολουθήσει την ακτογραμμή είτε προς τον βορρά, είτε προς τον νότο», διαβεβαιώνοντάς του ότι ο Πύργος θα εντόπιζε το αεροσκάφος.

Αφού το αεροπλάνο τελικά προσγειώθηκε, ο ελεγκτής, περήφανος για το επίτευγμα του ίδιου και του επιβάτη, άρχισε να διηγείται το τι συνέβη σε κυβερνήτες άλλων αεροσκαφών, που προσέγγιζαν το αεροδρόμιο.

«Μόλις είδατε δυο επιβάτες να προσγειώνουν αυτό το αεροπλάνο», ακούγεται να λέει ο ελεγκτής σε έναν πιλότο πτήσης της American Airlines, που περίμενε να απογειωθεί.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ