Σοκ στα Χανιά από τις καταγγελίες γονέων για εκπαιδευτικό με βίαιη συμπεριφορά

by KORINA KAFETZOPOULOU

Τελευταία Ενημέρωση:

Νέα στοιχεία για την κακοποίηση παιδιών από το δάσκαλό τους, σε Δημοτικό σχολείο των Χανίων, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Οι γονείς των παιδιών, μιλώντας στο mega, καταγγέλλουν την βίαιη συμπεριφορά του δασκάλου προς τα παιδιά τους, με την μητέρα ενός παιδιού, να τονίζει πως ο δάσκαλος έπιασε σφιχτά το παιδί της από το χέρι και το σήκωσε στον αέρα.

«Πήγα να τον πιάσω και μου λέει ”α πονάω”. Τον ρώτησα τι έπαθε ”ε ο δάσκαλος” μου είπε. Τον έπιασε σφιχτά και τον σήκωσε στον αέρα από τα πλευρά», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα

Είχε προηγηθεί το ξέσπασμα του νεαρού δασκάλου, σύμφωνα με μαρτυρίες, σε μια συμμαθήτρια του αγοριού.

«Την πετάει στο θρανίο και την τσιμπάει και μετά πιάνει τον γιο μου από τα πλευρά και είναι γεμάτο μελανιές το παιδί» προσθέτει η μητέρα.

Από την πλευρά του ο πατέρας της 10χρονης αναφέρει πως μόλις έμαθε για το περιστατικό ρώτησε την κόρη του αν αληθεύει. «Με το που το έμαθα εγώ αυτό ρώτησα τη μικρή αν όντως ισχύει και μου λέει ”ναι έχει ξαναγίνει κι άλλα μας έχει κάνει”. Δεν γνωρίζω για ποιον λόγο δεν το είπαν τα παιδιά ίσως επειδή φοβόντουσαν επειδή τα μάλωνε γιατί δεν ήταν φρόνιμα».

Για τα περιστατικά έγινε αναφορά στη Διεύθυνση του σχολείου από τους γονείς. Όπως υποστήριξε ένας εκ των γονέων στο Flashnews.gr η διεύθυνση του είχε πει τότε ότι είχε ήδη κινήσει διαδικασίες και είχε λάβει τα μέτρα της. Πράγματι, ο δάσκαλος μετά την παρέμβαση που έγινε ζήτησε συγγνώμη από όλα τα παιδιά της τάξης και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από το συγκεκριμένο σχολείο.

Σημαντικό προς αναφορά είναι το γεγονός πως ο δάσκαλος μετά τις καταγγελίες απομακρύνθηκε μεν από το συγκεκριμένο σχολείο, συνεχίζει όμως να διδάσκει σε άλλο σχολείο του νομού Χανίων. 

Κόπτσης: «Θα υπάρξουν οι αντίστοιχες συνέπειες»

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Μιλώντας στο mega o Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Αλέξανδρος Κόπτσης, «ο δάσκαλος βρίσκεται σε άλλο σχολείο. Εφόσον και αν υπάρχουν ευθύνες φυσικά θα υπάρξουν οι αντίστοιχες συνέπειες».

alfavita.gr

Related Articles