Δένδιας: Σουηδία και Φινλανδία έχουν πολλά να προσφέρουν στη Συμμαχία

Petite Perle 300×250

Από το Βερολίνο, ο Νίκος Δένδιας είπε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να καλωσορίσει στη νατοϊκή οικογένεια τις δύο σκανδιναβικές χώρες.

Η Ελλάδα είναι «έτοιμη να καλοδεχθεί τη Σουηδία και τη Φινλανδία στη ΝΑΤΟϊκή οικογένεια» και πιστεύει ότι «έχουν πολλά να προσφέρουν», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προσερχόμενος στο δείπνο εργασίας της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η ρωσική εισβολή

«Προσβλέπω σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον δείπνο. Το κύριο μενού θα είναι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία για όλες τις χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ, η υποδοχή της Σουηδίας και της Φινλανδίας», δήλωσε ο κ. Δένδιας και επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει διαχρονικά «εξαιρετικές σχέσεις» με τις δύο χώρες, οι οποίες είναι επίσης μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Κατά συνέπεια, η ελληνική πλευρά έχει σαφέστατη τοποθέτηση. Είμαστε έτοιμοι να καλοδεχτούμε τη Σουηδία και τη Φινλανδία στη ΝΑΤΟϊκή οικογένεια. Πιστεύουμε ότι έχουν πάρα πολλά να προσφέρουν», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ