Μήνυμα της υφυπουργού Mαρίας Συρρεγγέλας για τη Διεθνή Ημέρα της Οικογένειας

«Μέσα σε δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, ενισχύουμε τον θεσμό της οικογένειας, στηρίζουμε τις μητέρες και τους πατέρες και το αποδεικνύουμε με τα μέτρα και τις δράσεις που λαμβάνουμε. Δεν μένουμε σε ευχολόγια και δεν θυμόμαστε τις οικογένειες μία μέρα τον χρόνο, αλλά ασκούμε καθημερινά κοινωνική πολιτική στην πράξη».

Αυτό είναι το μήνυμα της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για τη Δημογραφική Πολιτική, την Οικογένεια και την Ισότητα των Φύλων, Μαρίας Συρεγγέλα, με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Οικογένειας.

«Θωρακίζουμε τις οικογένειες»

Συγκεκριμένα, η κ. Συρεγγέλα αναφέρει: «Θωρακίζουμε τις οικογένειες με μέτρα κοινωνικού περιεχομένου, με μέτρα που προωθούν την εναρμόνιση της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής, όπως οι νέες άδειες που θεσπίσαμε με τον εργασιακό νόμο (γονική άδεια τεσσάρων μηνών για κάθε γονέα, άδειες πατρότητας, ευέλικτες μορφές εργασίας).

Επίσης, στηρίζουμε τους γονείς και κυρίως τις εργαζόμενες μητέρες με το νέο πρόγραμμα "Νταντάδες της γειτονιάς", με τη δημιουργία χώρων φύλαξης βρεφών σε επιχειρήσεις και με στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης σε μητέρες που μένουν εκτός αγοράς εργασίας, προκειμένου να φροντίσουν το παιδί τους και, στη συνέχεια, δυσκολεύονται να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας. Με συγκεκριμένα μέτρα αγωνιζόμαστε για την ευτυχία, την ασφάλεια και την ενίσχυση όλων των οικογενειών της χώρας στην πράξη».

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×280
ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ 336×280
Ροή ειδήσεων - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ