Χρηματιστήριο: Συνέχισε με κέρδη ο Γενικός Δείκτης

Petite Perle 300×250

Σε θετικό έδαφος διατηρήθηκε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στο +0,98% και τις 867 μονάδες, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να ξεπεράσει τις 870. Οι τράπεζες έδωσαν «ώθηση» στη σημερινή συνεδρίαση με κέρδη άνω του 2%.

Στο ταμπλό στις τράπεζες ξεχώρισε η Alpha Bank ΑΛΦΑ+3,24% +3,44% και ακολούθησαν Εθνική +2,77%, Eurobank +1,5%, ενώ αμετάβλητη παρέμεινε η Πειραιώς. Κατακρημνίστηκε η μετοχή της Attica Bank ΑΤΤ-22,47% (-22%). Στα μη τραπεζικά blue chips, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν Τιτάν +4%, ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ+2,53% +2,7%, Lamda +2,5%. Απώλειες 1,15% για τον ΟΤΕ.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η 14ηκαι από ότι φαίνεται η τελευταία, έκθεση αξιολόγησης της Ελλάδας σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας. Μια έκθεση η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι θετική, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στο Eurogroup του Ιουνίου να πάρει την απόφαση για εκταμίευση της δόσης από τη διακράτηση των ελληνικών ομολόγων (SMP's & ANFA's) ύψους 744 εκατ. ευρώ.

Με κέρδη συνεχίζουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον πανευρωπαϊκό STOXX600 να κερδίζει 1,08%, και τις μετοχές ταξιδιών και αναψυχής να σκαρφαλώνουν 2,1% για να οδηγήσουν σε κέρδη καθώς σχεδόν όλοι οι κλάδοι και τα μεγάλα χρηματιστήρια εισήλθαν σε θετικό έδαφος.

Ο γερμανικός DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο 1,28%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE διαπραγματεύεται στο +0,62%.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές προσπάθησαν να αποκτήσουν θετική δυναμική τη Δευτέρα και να ανακάμψουν από την αστάθεια της περασμένης εβδομάδας.

Θετικά πρόσημα στη Wall Street

Ανοδικά ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της Τρίτης οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, ανακάμπτοντας μετά από μια ασταθή συνεδρίαση τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αντιμετώπιζαν ανησυχίες για τις οικονομικές προοπτικές εν μέσω υψηλού πληθωρισμού.

Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,3%, ενώ ο Dow Jones Industrial Average κέρδη 0,92%. Ο δεικτοβαρής τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 1,55%. Τη Δευτέρα, οι σημαντικοί δείκτες των ΗΠΑ ολοκλήρωσαν σε μικτές περιοχές μετά από ένα selloff στην τελευταία συνεδρίαση που ώθησε τον Nasdaq σε πτώση 1,2%.

Οι αμερικανικές μετοχές βλέπουν δραματικό sell off τον τελευταίο καιρό, καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να αξιολογήσουν την πορεία των αγορών εν μέσω ευρείας κλίμακας οικονομικών, γεωπολιτικών ανησυχιών και ανησυχιών για τον Covid-19.

πηγή: www.naftemporiki.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ