Συνελήφθη αντιδήμαρχος για «φακελάκι» -Υπέβαλε παραίτηση

Στη σύλληψη του αντιδημάρχου του δήμου Θεσσαλονίκης Γιώργου Αβαρλή προχώρησε το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων. Πρόκειται για μια απίστευτη υπόθεση που αναμένεται να ταράξει τους αυτοδιοικητικούς κύκλους της συμπρωτεύουσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιδήμαρχος συνελήφθη με την ιδιότητα του ιδιώτη λογιστή, καθώς κατηγορείται – με έναν ακόμα λογιστή – ότι έδωσε φακελάκι με χρήματα σε εφοριακό για να τακτοποιήσει υπόθεση πελάτη του, ο οποίος κατήγγειλε και το περιστατικό.

Οι τρεις οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ενώ σε λίγο θα βρεθούν ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμός κακουργήματος. Συγκεκριμένα κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, δωροληψία και παράβαση καθήκοντος

Ο αντιδήμαρχος – λογιστής, κατά πληροφορίες, υποστηρίζει ότι τα προσημειωμένα που εισπράχθηκαν από τον βοηθό του, ήταν η αμοιβή του και αρνείται την κατηγορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή του έτερου λογιστή βρέθηκαν προσημειωμένα 1.000 ευρώ, ωστόσο τα χρήματα που είχαν ζητήσει ήταν περισσότερα. Μάλιστα, θα ερευνηθεί αν οι τρεις τους εμπλέκονται και σε άλλες υποθέσεις.

Υπέβαλε παραίτηση και την αποδέχθηκε ο Ζέρβας

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κάνει αποδεκτή την παραίτηση που υπέβαλε ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής με αφορμή δικαστική εμπλοκή για ιδιωτική του υπόθεση, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Ο Γιώργος Αβαρλής είναι απόφοιτος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής ΝΟΕ του ΑΠΘ και είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αβαρλής εξελέγη το 2014 δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Ανοιχτή Πόλη» του ΣΥΡΙΖΑ, από την οποίο ανεξαρτητοποιήθηκε διαφωνώντας με τη γραμμή της επικεφαλής Ρίας Καλφακάκου. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον νυν δήμαρχο Κ. Ζέρβα.

Όταν ανακοινώθηκε η συνεργασία τους, ο κ. Ζέρβας είχε δηλώσει: «Ο Γιώργος Αβαρλής κουβαλά μαζί του μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία, σαφή εικόνα για τις προκλήσεις και τις δυνατότητες της πόλης, ξεκάθαρη οπτική για προτεραιότητες και τις ιεραρχήσεις. Με την παρουσία και τη δράση του έχει αποδείξει το πολιτικό και ηθικό ανάστημά του».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ