ΣΥΡΙΖΑ: "Ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει με χειροκροτήματα αλλά χωρίς δεσμεύσεις για τα εθνικά συμφέροντα"

Petite Perle 300×250

Δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την ολοκλήρωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση «σε μια περίοδο επικίνδυνων γεωπολιτικών ανακατατάξεων και ραγδαίας αναβάθμισης τόσο της Τουρκίας όσο και των αμερικανοτουρκικών σχέσεων, ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει από την επίσκεψή του στις ΗΠΑ έχοντας εισπράξει πολλά χειροκροτήματα αλλά καμία ουσιαστική δέσμευση για τα εθνικά μας συμφέροντα».

Η Κουμουνδούρου εκφράζει επικρίσεις κατά του πρωθυπουργού, σημειώνοντας πως «δεν διεκδίκησε και συνεπώς δεν απέσπασε καμία δέσμευση απέναντι στην πώληση μαχητικών αεροσκαφών στην Τουρκία» ούτε «ένα έμμεσο σχόλιο του Αμερικανού προέδρου για τις υπερπτήσεις και τις παραβιάσεις κάτω από 6 νμ.. Παράλληλαμ όπως επισημαίνει, «δεν έθεσε και συνεπώς δεν κέρδισε καμία προϋπόθεση για τη συμμετοχή της Τουρκίας στη νέα ενεργειακή αρχιτεκτονική».

«Με αυτά τα δεδομένα, η όποια επικοινωνιακή και συμβολική αξία της επίσκεψης δεν μπορεί να συγκαλύψει την αποτυχία της στρατηγικής του προβλέψιμου και δεδομένου "συμμάχου". Ενός "συμμάχου" που σε αντάλλαγμα για όλες τις πρωτοφανείς παραχωρήσεις στις οποίες προέβη, επιζητεί επιδοκιμασία αντί να διεκδικεί δεσμεύσεις υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνει ακόμη πως «η ανακοίνωση αγοράς F35 – για μια ακόμη φορά πέρα και έξω από κάθε προβλεπόμενη διαδικασία – δυστυχώς αποτελεί θλιβερή και δαπανηρή παραδοχή από πλευράς του κ. Μητσοτάκη ότι ουδέν ψέμα υπήρξε στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών και ο Αμερικανός πρόεδρος του επιβεβαίωσε την πώληση F16 στην Τουρκία».

«H Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει άμεσα σε μια ενεργητική, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και σε μια κυβέρνηση που διεκδικεί και αγωνίζεται πραγματικά για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ