Τελικός Europa League: Μάχη Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ρέιντζερς

Petite Perle 300×250

Την πρώτη ευρωπαϊκή «κούπα» της χρονιάς, αυτή του Europa League, διεκδικούν απόψε στη Σεβίλλη οι Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Ρέιντζερς.

Κάτω από καυτές θερμοκρασίες, περίπου 150.000 Γερμανοί και Σκωτσέζοι οπαδοί θα «καταλάβουν» τη Σεβίλλη, προκειμένου να προσπαθήσουν να βοηθήσουν την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τη Ρέιντζερς για την κατάκτηση του «στέμματος» στο Europa League σήμερα το βράδυ (22:00, Cosmote Sport) στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν», κατά τη διάρκεια ενός τελικού που υπόσχεται να είναι γεμάτος συγκινήσεις.

Και για τις δύο ομάδες, στόχος θα είναι η επανασύνδεση με το ένδοξο παρελθόν τους: η Ρέιντζερς δεν έχει κατακτήσει τίποτα στην Ευρώπη εδώ και πενήντα χρόνια, από το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1972, και η Άιντραχτ δεν έχει «σηκώσει» ένα τρόπαιο στην ήπειρό μας, από τότε που πανηγύρισε το Κύπελλο UEFA, το 1980. 

Μόνο 10.000 εισιτήρια έχουν διατεθεί σε καθεμιά από τις δύο ομάδες, ωστόσο στην ισπανική πόλη αναμένεται να βρεθούν 100.000 Σκωτσέζοι και 50.000 Γερμανοί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών.

Στον τελευταίο αγώνα της Bundesliga με τη Μάιντς (2-2) το Σάββατο, οι οπαδοί της Άιντραχτ συνέχισαν να φωνάζουν: «Πάμε για Σεβίλλη!». Μια ζώνη φιλάθλων έχει οργανωθεί στο στάδιο «Καρτούχα», ένα άλλο γήπεδο της Σεβίλλης, όπου σχεδόν 60.000 άνθρωποι χωρίς εισιτήριο εισόδου για το «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» θα μπορούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

 Θα είναι καλύτερα από αυτούς που θα παραμείνουν στη Γλασκώβη, καθώς ο σύλλογος δεν θα μεταδώσει τον τελικό στο «Άϊμπροξ», λόγω έλλειψης «ειδικευμένου προσωπικού» για την επίβλεψη μιας τέτοιας εκδήλωσης.
Στη Φρανκφούρτη το «Biergarten» θα είναι γεμάτο και ο σύλλογος έκοψε 10.000 εισιτήρια για τη ζωντανή μετάδοση στο «Deutsche Bank Park».

Η ασφάλεια θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους φόβους στη Σεβίλλη, ειδικά μετά τα βίαια επεισόδια που «στιγμάτισαν» τον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 2008 στο Μάντσεστερ, στον οποίο η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης επικράτησε της Ρέιντζερς (2-0).

Μετά από μια βλάβη, αβέβαιης προέλευσης, μιας γιγαντοοθόνης, ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και οπαδών. «Θα δούμε δύο ομάδες που έχουν παρόμοιο στυλ παιχνιδιού. Θα είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες τελικούς εδώ και πολύ καιρό» δήλωσε ο Γερμανός τερματοφύλακας και αρχηγός της Άϊντραχτ Φρανκφούρτης, Κέβιν Τραπ, ο οποίος περιέγραψε την πορεία της ομάδας του ως «όμορφη και συναρπαστική».

Η Άϊντραχτ Φρανκφούρτης είναι η μόνη ομάδα που πέρασε αήττητη ολόκληρη τη σεζόν του Europa League. Αφού το παραμύθι των «αετών» στη σεζόν 2018/19 «κόπηκε» απότομα στους ημιτελικούς, οι νικητές του Κυπέλλου UEFA του 1980 έχουν άλλη μια ευκαιρία να διεκδικήσουν τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο τους μετά από από 42 χρόνια και μαζί του την πρώτη εμφάνισή τους στο Champions League την επόμενη σεζόν. Για πολλούς, ο σημερινός τελικός θα είναι μια μοναδική εμπειρία στην καριέρα τους.

Από την άλλη, στην 50ή επέτειο της επιτυχίας της Ρέιντζερς στο Κύπελλο Κυπελλούχων στη Βαρκελώνη, οι οπαδοί των «διαμαρτυρόμενων» σκέφτονται λογικά ότι το όνομά τους μπορεί να είναι στο κύπελλο φέτος. Σίγουρα υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία μεταξύ των παικτών και των φιλάθλων ότι η Ισπανία θα μπορούσε και πάλι να αποτελέσει το σκηνικό για μια μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σλοβένος Σλάβκο Βίντσιτς.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Άιντραχτ (Ό. Γκλάσνερ): Τραπ, Τουρέ, Τούτα, Εντικά, Σόου, Ρόντε, Κόστιτς, Μπορέ, Λίντστρεμ, Κνάουφ, Καμάντα.

Στον πάγκο: Γκραλ, Γιάκιτς, Χρούστιτς, Λάμερς, Χασέμπε, Άτσε, Τσάντλερ, Χάουγκε, Ντα Κόστα, Λεντς, Μπάρκοκ, Πασιένσια.

Ρέιντζερς (Τζ. Φαν Μπρόνκχορστ): ΜακΓκρέγκορ, Τάβερνιερ, Γκόλντσον, Μπάσεϊ, Λούντστραμ, Μπάρισιτς, Καμαρά, Τζακ, Κεντ, Αρίμπο, Ράιτ

Στον πάγκο: ΜακΚρόρι, ΜακΛάφλιν, Ντιαλό, Ντέιβις, Ράμσεϊ, Σαντς, Ρουφ, Μπαλόγκουν, Σακάλα, Άρφιλντ, Κινγκ, Λοόυρι.

Πηγή: iefimerida.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ