Ιστορική απόφαση για το Μουντιάλ 2022: Για πρώτη φορά με γυναίκες διαιτητές!

Τελευταία Ενημέρωση:

Γυναίκες διαιτητές θα διευθύνουν αγώνες στο Μουντιάλ ανδρών, για πρώτη φορά φέτος στο Κατάρ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η FIFA.

Τρεις γυναίκες διαιτητές και ισάριθμες βοηθοί διαιτητές θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου.

Οι γυναίκες διαιτητές Στεφανί Φραπάρ από τη Γαλλία, Σαλίμα Μουκανσάγκα από τη Ρουάντα και Γιοσίμι Γιαμασίτα από την Ιαπωνία, καθώς και οι βοηθοί διαιτητές Νέουζα Μπακ από τη Βραζιλία, Κάρεν Ντρίας Μεδίνα από το Μεξικό και η Αμερικανίδα Κάθριν Νέσμπιτ έχουν κληθεί για την κορυφαία διοργάνωση ποδοσφαίρου στον πλανήτη.

Συνολικά, 36 διαιτητές, 69 βοηθοί διαιτητές και 24 διαιτητές VAR έχουν επιλεγεί από τη FIFA για το τουρνουά.

«Τους αξίζει να είναι στο Μουντιάλ 2022», τόνισε ο Πιερλουίτζι Κολίνα


«Αυτό ολοκληρώνει μια μακρά διαδικασία που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια, με την ανάπτυξη γυναικών διαιτητών σε τουρνουά νεανίδων και ανδρών της FIFA», δήλωσε ο Ιταλός πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτητών της FIFA, Πιερλουίτζι Κολίνα.

«Τους αξίζει να είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA επειδή αποδίδουν συνεχώς σε πολύ υψηλό επίπεδο και αυτός είναι ο σημαντικός παράγοντας για εμάς. Όπως πάντα, τα κριτήρια που χρησιμοποιήσαμε είναι πρώτα η ποιότητα. Οι επιλεγμένοι διαιτητές αντιπροσωπεύουν το υψηλότερο επίπεδο διαιτησίας παγκοσμίως».

Η Φραπάρ έγινε η πρώτη γυναίκα που συμμετείχε σε αγώνες Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αφού η UEFA τη συμπεριέλαβε στη λίστα των διαιτητών για το τουρνουά που κατέκτησε πέρυσι η Ιταλία.

Πηγή: iefimerida.gr

Related Articles