Κακοκαιρία: Αγνοείται άνδρας στην Εύβοια – Προβλήματα στην Αττική

Petite Perle 300×250

Αρκετά προβλήματα προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν αργά το βράδυ στη χώρα μας εξαιτίας της πρόσκαιρης επιδείνωσης του καιρού που συνεχίζεται και σήμερα. Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε ολόκληρο το δίκτυο της Γραμμής 1 του Μετρό, που είχε διακοπεί νωρίς το πρωί της Πέμπτης λόγω πτώσης δένδρων. Μικροπροβλήματα καταγράφονται κυρίως σε ορισμένες πορθμειακές γραμμές. 

Τα περισσότερα προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των ισχυρών ανέμων εντοπίστηκαν στην Αττική, όπου κυρίως συνεχίζουν να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Συνολικά στη χώρα, μέχρι το πρωί, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος είχε δεχθεί 157 κλήσεις στην Αττική, την Κ. Μακεδονία και τη Θεσσαλία, όπου χθες σημειώθηκαν βροχοπτώσεις. 

Στην Περιφέρεια Αττικής 133 κλήσεις και συγκεκριμένα:

•           11  κλήσεις για αντλήσεις υδάτων

•           94  κλήσεις για κοπές δέντρων

•           27 κλήσεις για αφαίρεση αντικειμένων

•           1 κλήση για απεγκλωβισμό 5 οχημάτων λόγω υψηλής στάθμης υδάτων.  

Επίσης, η Πυροσβεστική προχώρησε στον απεγκλωβισμό 5 οδηγών που είχαν ακινητοποιηθεί με τα οχήματά τους στη Λεωφόρο Σταμάτας. Συγκεκριμένα είχαν ακινητοποιηθεί 5 οχήματα λόγως υψηλής στάθμης των υδάτων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο βοήθησαν τους οδηγούς να βγουν από τα οχήματά τους, ενώ στο σημείο παρέμεινε  όχημα σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβει ξανά. 

Στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας 12 κλήσεις για κοπές δέντρων

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 12 κλήσεις και συγκεκριμένα:

•           9  κλήσεις για κοπές δέντρων και

•           3 κλήσεις  για αφαίρεση αντικειμένου

Αγνοείται άνδρας στην Εύβοια

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στις έρευνες για τον εντοπισμό του άνδρα στην ευρύτερη περιοχή Λειρί στη Δίρφυ Ευβοίας που αγνοείται από χθες το βράδυ, ενώ συνδράμει και ελικόπτερο του ΕΚΣΕΔ.

Συνολικά, επιχειρούν 19 πυροσβέστες με την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας-Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ) της 7ης ΕΜΑΚ, ελικόπτερο του ΕΚΣΕΔ ενώ συνδρομή παρέχουν επίσης ο ελληνικός ορειβατικός σύλλογος Χαλκίδας, η ελληνική ομάδα διάσωσης, εθελοντές καθώς και η ΕΛΑΣ.

Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ ο περιπατητής έχασε τον προσανατολισμό του στην προσπάθειά του να φτάσει στο καταφύγιο στην Δίρφυ κι επικοινώνησε με την πυροσβεστική για να τον εντοπίσουν.

Κινητοποιήθηκαν δυνάμεις που βρήκαν το όχημά του και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το καταφύγιο, αλλά δεν έχουν μπορέσει ακόμη να εντοπίσουν τον ίδιο.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ