Δασικοί χάρτες: Ενστάσεις για δέκα ενότητες κατέθεσε ο δήμος Μαλεβιζίου

Petite Perle 300×250

 Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Για τους δασικούς χάρτες δεν τρέχουν μόνο οι ιδιώτες αλλά και οι ΟΤΑ. Ο δήμος Μαλεβιζίου είχε να αντιμετωπίσει εκτός από τα σοβαρά λάθη που διαπιστώθηκαν ( είναι να απορεί κανείς για το τι αντίκρυσαν οι ιδιώτες αν έγιναν τόσο κραυγαλέα λάθη στους δήμους) κατά την ανάρτηση και το μείζον ζήτημα της ελλιπούς ως ανύπαρκτης τοπογραφικής αποτύπωσης της δημοτικής- κοινοτικής περιουσίας αλλά και της αναγραφής της στο Ε9.

Τα τελευταία δύο χρόνια Δήμος  έχει ξεκινήσει μια σημαντική προσπάθεια για την καταγραφή όλων των περιουσίων, βοσκοτόπων σε αγροτολιβαδικές εκτάσεις, γηπέδων, σχολείων. 

Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του κ. Μποκέα είχε διαπιστωθεί ότι δεν είχε ολοκληρωθεί ούτε η διαδικασία στοιχειοθέτησης των αντίστοιχων τίτλων ιδιοκτησίας, και ούτε είχε συμπεριληφθεί το σύνολο της δημοτικής περιουσίας στο Ε9 του Δήμου, για ένα μεγάλο ακίνητο όγκο δημοτικής περιουσίας.

Όσον αφορά στις αντιρρήσεις των δασικών χαρτών οι ενστάσεις που κατατέθηκαν αφορούν δέκα συνολικά τοποθεσίες στις εξής περιοχές: Γάζι, Τύλισο, Φόδελε, Κοράκια, Γωνιές, Αχλάδα, Μάραθος, .

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αντιρρήσεις που διατυπώθηκαν από πλευράς δήμου αφορούν μεταξύ άλλων τα γήπεδα Γωνιών και Δαμάστας, τον Αλμυρό, το Λατομείο Μαράθου κ.α

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ