Ανδρουλάκης στο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Θέλουμε ισχυρό πόλο απέναντι στη ΝΔ, που δεν θα θυμίζει σε τίποτα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

by KORINA KAFETZOPOULOU

Τελευταία Ενημέρωση:

Με το σύνθημα ” το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ” ξεκίνησε την ομιλία του ο Νίκος Ανδρουλάκης

Το συνέδριο, με κεντρικό σύνθημα «Η κοινωνία στο προσκήνιο», έγινε στο κλειστό γήπεδο του Tae kwon do και ξεκίνησε με την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αποθεώθηκε με το σύνθημα «Νίκο μαζί, στη νέα εποχή».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε ιδιαίτερες αναφορές σε όλους τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο, και φυσικά στον Ανδρέα Παπανδρέου και στη Φώφη Γεννηματά. Παράλληλα έκανε αναφορές στην Ουκρανία, ενώ εξαπέλυσε βολές κατά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απάντησε σε όσους βρήκαν υπερβολική τη δήλωσή του για την ανάγκη να υπάρξει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. «Το πιστεύω βαθιά. Πρόθεσή μου είναι να ενώσω όλες τις κατακερματισμένες δυνάμεις απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, που δεν θα θυμίζει όμως σε τίποτα την συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» είπε χειροκροτούμενος.

Συγκίνηση για τη Φώφη Γεννηματά
Σε μια συγκινητική έναρξη, προβλήθηκε βίντεο με ομιλίες της Φώφης Γεννηματά. Η καρέκλα της εκλιπούσης προέδρου είναι κενή, με ένα λευκό τριαντάφυλλο.

Πέτρος Ευθυμίου: Ζείτε τώρα τη δική σας 3η Σεπτέμβρη
Πρόεδρος του Συνεδρίου είναι το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, ο οποίος τόνισε στην ομιλία του ότι οι περισσότεροι από τους παρόντες δεν είχαν γεννηθεί όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ.

«Ζείτε τώρα τη δική σας 3η Σεπτέμβρη» είπε, και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ αναγεννιέται. Στηλιτεύοντας λάθη του παρελθόντος, σημείωσε: «Μάθαμε και αλλάξαμε», για να προσθέσει αιχμηρά: «Δεν πρέπει να επαναληφθούν. Θα μας το υπενθυμίζουν πάντα οι κάθε λογής καριερίστες που εκποιήθηκαν για μια καρέκλα δεξιά και αριστερά».

Το σκηνικό θυμίζει παλιές, ένδοξες εποχές, με καινοτομίες. Υπάρχει παντού ο γνώριμος ήλιος του ΠΑΣΟΚ και πράσινες σημαίες, ωστόσο από τα μεγάφωνα δεν ακούγεται το «Καλημέρα Ήλιε», αλλά ξένη μουσική. Επίσης, «δεν υπάρχει γυναίκα που να μη φοράει πράσινα», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Παρόντες οι σύνεδροι, βουλευτές, πρώην υπουργοί, όλοι γνώριμα πρόσωπα από τα παλιά, αλλά και φρέσκα πρόσωπα.

Αποθεώθηκε ο Κώστας Σημίτης
Ο Κώστας Σημίτης αποθεώθηκε, με παρατεταμένο χειροκρότημα από τους συνέδρους. Σημειώνεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα λάβει τον λόγο για πρώτη φορά μετά από χρόνια σε συνέδριο του κόμματος. Χειροκροτήθηκαν επίσης ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δείτε εδώ φωτογραφίες

Πηγή: iefimerida.gr

Related Articles