Συγκλονισμένοι οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη «Ο θάνατος του Βαγγέλη μας δεν κατάφερε να προστατεύσει τον Μάκη»

Συντετριμμένη παραμένει η συνοικία του Κολωνού για την υπόθεση αυτοκτονίας του 14χρονου Μάκη με συμμαθητές του να κάνουν λόγο για θύμα bullying, ενώ συνεχίζεται η έρευνα μετά τις καταθέσεις ατόμων από τη σχολική κοινότητα, μιας καθηγήτριάς του, με την οποία είχε αναπτύξει σχέση εμπιστοσύνης και της είχε μεταφέρει φόβους και ανησυχίες του, αλλά και του διευθυντή του σχολείου, που φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είχε δεχτεί καταγγελία για bullying.

Ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχουν γονείς που στρέφονται κατά του διευθυντή. «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι γνωρίζει πάντα. Μας κίνησε την περιέργεια για ποιο λόγο προσπαθεί να συγκαλύψει αυτή τη στιγμή τα συγκεκριμένα παιδιά, είναι σαν συμμορία, τσακώνονται παντού. Είναι "σεσημασμένα" τα παιδιά, τα γνωρίζει και η αστυνομία. Δυστυχώς στο σημείο φτάσαμε στο σημείο να χάσουμε ένα παιδί…» δήλωσε χθες στον ANT1 μητέρα ενός μαθητή.

Στο μεταξύ συγκλονίζουν οι γονείς του αδικοχαμένου φοιτητή, Βαγγέλη Γιακουμάκη, θύμα bullying από συμφοιτητές του στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων που βρέθηκε νεκρός με τραύματα από μαχαίρι. «Η περίπτωση του Βαγγέλη μας βέβαια δεν είναι αυτοχειρία, όπως ξέρετε καλά, εκκρεμεί ακόμα δικαστικά η υπόθεση για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Εμείς το λιγότερο που μπορούμε να πούμε 7 χρόνια και 3 μήνες μετά τον θάνατο του Βαγγέλη μας, νιώθουμε θλίψη και διαπιστώνουμε ότι η κοινωνία μας επιβεβαιώνει καθημερινά ότι η ανθρώπινη ζωή δεν έχει αξία. Ας αναλογιστούν αυτοί που πρέπει, ποιοι ευθύνονται για όλα αυτά που συμβαίνουν» δήλωσαν στο STAR.

«Όταν έφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης μας, ήταν η πρώτη φορά που ακούσαμε εμείς και όλη η Ελλάδα τη λέξη bullying. Πιστεύαμε ότι τα βασανιστήρια που έγιναν στον Βαγγέλη μας, βασανιστήρια για τα οποία, όπως γνωρίζετε, καταδικάστηκαν οι υπαίτιοι, αλλά και ο θάνατος του παιδιού μας θα ήταν αποτρεπτικά από τα να ακούσουμε ξανά για βασανιστήρια σε άλλα παιδιά. Δυστυχώς, ο θάνατος του Βαγγέλη μας δεν έγινε φάρος για την κοινωνία μας. Η κοινωνία μας δεν μπόρεσε για ακόμα μια φορά να προστατεύσει ένα ακόμα παιδί που έπεσε θύμα bullying και έβαλε τέρμα στη ζωή του».

 thepressproject.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ