Ευλογιά των πιθήκων: Το πρώτο ύποπτο κρούσμα αναλαμβάνει ο Σωτήρης Τσιόδρας

Petite Perle 300×250

Ύποπτο κρούσμα για πιθανή μόλυνση από ευλογιά των πιθήκων εξετάζεται στη χώρα μας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για έναν 29χρονο Βρετανό τουρίστα ο οποίος μαζί με τη συνοδό του, που είναι ασυμπτωτική, εισήχθησαν στο Νοσοκομείο «Αττικόν» προκειμένου να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης.

Ο καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ στην 4η Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών Π.Γ. Νοσοκομείο «Αττικόν» Σωτήρης Τσιόδρας αναλαμβάνει να εξετάσει το πρώτο ύποπτο κρούσμα της νόσου, μαζί με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας -Λοιμώξεων,  Αναστασία Αντωνιάδου και τον καθηγητή Παθολογίας – Ρευματολογίας Δημήτρη Μπούμπα.

Ο ασθενής νοσηλεύεται στην 4η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Αττικόν».

Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα.

Οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή. Ο ΕΟΔΥ επισημαίνει ότι ο κίνδυνος για τον γενικό πληθυσμό είναι χαμηλός, ωστόσο βρίσκεται σε ετοιμότητα για τον έγκαιρο εντοπισμό πιθανών μολύνσεων.

Με βάση τα έως τώρα επιδημιολογικά δεδομένα, η νόσηση είναι συνήθως ήπια και αυτο-περιοριζόμενη, με μικρή μεταδοτικότητα. Βασικό μέτρο προφύλαξης είναι η αποφυγή επαφής με άτομα που έχουν δερματικές βλάβες.

Σε εγρήγορση για έγκαιρο εντοπισμό των συμπτωμάτων πρέπει να είναι ιδιαιτέρως όσοι έχουν ταξιδέψει σε χώρες της κεντρικής ή Δυτικής Αφρικής τις τελευταίες 3 εβδομάδες.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ