Premier League: Άξια πρωταθλήτρια η Σίτι με ανατροπή από το 0-2

Petite Perle 300×250

Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε το πρωτάθλημα στο τέλος με επική ανατροπή. Η Άστον Βίλα πήρε προσωρινά προβάδισμα δύο τερμάτων, ωστόσο οι πολίτες με επική ανατροπή έκαναν το 3-2 και κατέκτησαν το πρωτάθλημα. Η Λίβερπουλ νίκησε 3-1 τη Γουλβς, αλλά αυτή η νίκη δεν στάθηκε αρκετή για να της χαρίσει το πρωτάθλημα. Η Τότεναμ τσέκαρε το εισιτήριο για το Champions League, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Europa League, ενώ η Λιντς έμεινε στην Premier League.

Μάντσεστερ Σίτι - Άστον Βίλα 3-2: Ο Γκουντογκάν «ντύθηκε» Αγουέρο και της έδωσε το πρωτάθλημα! (vid)

Αδιανόητο φινάλε είχε κούρσα του τελικού στην Premier League. Η Μάντσεστερ Σίτι στέφθηκε πρωταθλήτρια, επιστρέφοντας από την κόλαση κόντρα στην Άστον Βίλα. Η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ προηγήθηκε με δύο γκολ των Κας και Φελίπε Κουτίνιο, όμως ο Γκιντογάν αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή, πέτυχε δύο γκολ και σε συνδυασμό με το γκολ του Ρόδρι, χάρισε τη νίκη στους πολίτες με 3-2. Σπουδαίο παιχνίδι έκανε και ο Ζιντσένκο που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ανατροπή των πολιτών.

 Η διεκδικήτρια Λίβερπουλ έκανε το καθήκον της, νικώντας τη Γουλβς με 3-1. Οι "λύκοι" μπήκαν δυνατά και βρήκαν δίχτυα με τον Πέδρο Νέτο στο τρίτο λεπτό. Ο Μανέ απάντησε άμεσα στο 24ο λεπτό και στο τελευταίο δεκάλεπτο πέτυχε άλλα δύο γκολ με τον Μοχάμεντ Σαλάχ στο 84' και τον Άντριου Ρόμπερτσον στο 89', τα οποία δεν ήταν αρκετά για να της χαρίσουν τον τίτλο.

Premier League: «Μυθική» ανατροπή για την Μάντσεστερ Σίτι με τρία γκολ σε  πέντε λεπτά

Η Τότεναμ είχε εύκολο έργο στο Κάροου Ρόουντ, κόντρα στη Νόριτς των Δημήτρη Γιαννούλη (έπαιξε βασικός) και Χρήστου Τζόλη (έμεινε στον πάγκο), καθώς νίκησε με 5-0 και τσέκαρε το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. Η Άρσεναλ έκλεισε με νίκη τη σεζόν κόντρα στην Έβερτον (5-1), αλλά δεν στάθηκε αρκετή για να της δώσει το εισιτήριο στο Champions League και θα παίξει στο Europa League.

Τη μάχη τους για τη διοργάνωση που θα παίξουν έδιναν οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γουέστ Χαμ. Και οι δύο ομάδες ηττήθηκαν από την Κρίσταλ Πάλας (1-0) και τη Μπράιτον (3-1) αντίστοιχα, με αποτέλεσμα οι κόκκινοι διάβολοι να παίξουν στο Europa League τη νέα χρονιά και τα σφυριά στα προκριματικά του Conference League.

Τέλος στη μάχη της παραμονής, η Λιντς είναι αυτή που πανηγύρισε στο τέλος. Η ομάδα του Τζέσε Μαρς κέρδισε την Μπρέντφορντ στο Λονδίνο, ενώ η Μπέρνλι ηττήθηκε από την αδιάφορη Νιούκαστλ στην έδρα της. Οι "clarets" θα είναι η τρίτη ομάδα που οδηγείται στην Championship, μετά τις Γουότφορντ και Νόριτς.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Στόουνς, Φερναντίνιο (46΄Ζιντσένκο), Λαπόρτ, Κανσέλο, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Μπερνάντο Σίλβα (69΄Γκουντογκάν), Μαχρέζ (55΄Στέρλινγκ), Φόντεν, Γκαμπριέλ Ζεσούς

Άστον Βίλα (Στίβεν Τζέραρντ): Όλσεν, Κας, Τσάμπερς, Μινγκς, Ντιν, Λουίζ, Ράμσεϊ (83΄Ινγκς), ΜακΓκίν, Κουτίνιο (72΄Νακάμπα), Μπουέντια (88΄Γιανγκ), Ουότκινς

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ