Χάρης Μαμουλάκης: Κτηνοτρόφοι σε απόγνωση, κυβέρνηση σε αφασία

Τελευταία Ενημέρωση:

Με αφορμή την κατάθεση Ερώτησης από την Αξιωματική Αντιπολίτευση με την οποία αναδεικνύεται η δεινή θέση στην οποία έχει βρεθεί ο κλάδος της κτηνοτροφίας ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι συνέπειες των καταστροφικών επιλογών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και στον κλάδο της κτηνοτροφίας, είναι ανυπολόγιστες. Την ώρα που οι ανατιμήσεις σε ενέργεια και ζωοτροφές είναι ανεξέλεγκτες και το κόστος παραγωγής έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, τα εξαγγελθέντα έως και σήμερα μέτρα αντιμετώπισης, βρίθουν αστοχιών. Γεγονός που αποδεικνύει τον πρόχειρο και εντελώς λανθασμένο σχεδιασμό που εφαρμόζεται.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αλλάξει τακτική. Να διορθώσει τα σφάλματα και τις παραλείψεις που οδήγησαν σε αποκλεισμούς και εξαιρέσεις στην έκτακτη ενίσχυση για το κόστος ζωοτροφών, καθώς και στην καταβολή των συνδεδεμένων ενισχύσεων της ζωικής παραγωγής και να λάβει άμεσα, έκτακτα μέτρα ενίσχυσης, στηρίζοντας αποτελεσματικά τον κλάδο. Η κτηνοτροφία καταρρέει με υπογραφή ΝΔ. Και οι συνέπειες θα είναι ολέθριες, τόσο για την εθνική μας οικονομία, όσο και για τους καταναλωτές.».

Related Articles