Επίσκεψη στον ημικόμβο στον Αη Γιάννη Χωστού

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με τον επικεφαλής της δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Βρύσαλη, επισκέφτηκε την περιοχή του Αη Γιάννη Χωστού, με αφορμή την όξυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος που έχει εκδηλωθεί πρόσφατα στον ημικόμβο Φοινικιάς.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναδεικνύει για άλλη μια φορά τις σοβαρότατες ελλείψεις και κακοτεχνίες στο οδικό δίκτυο (εθνικό, επαρχιακό, δημοτικό). Η συγκεκριμένη περιοχή, με τον μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο ως ημιβιομηχανική που είναι, εξυπηρετείται από έναν άτυπο κόμβο του ΒΟΑΚ, ο οποίος συνδέεται με το σοβαρά υποβαθμισμένο δημοτικό οδικό δίκτυο.

Από τη μια οι προσωρινές λύσεις και τα ημίμετρα, που επιτείνουν αντί να λύνουν το πρόβλημα, και από την άλλη οι διαχρονικές ευθύνες λόγω της πολιτικής υποχρηματοδότησης του Δήμου, που αποδέχονται όλες οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, οδηγούν στη δημιουργία και επιδείνωση και αυτών των προβλημάτων.

Ο Δ. Βρύσαλης συζητώντας με κατοίκους, εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες στην περιοχή, ανέδειξε την αναγκαιότητα να διεκδικήσουν από κοινού, σήμερα, ασφαλείς, σύγχρονες οδικές υποδομές χωρίς διόδια και νέες επιβαρύνσεις μέσω των δημοτικών τελών.

Με ευθύνη του Δήμου, της Περιφέρειας και του κράτους, να μπει σε άμεση προτεραιότητα η κατασκευή ανισόπεδου κόμβου του BOAK που θα συνδέεται με αναβαθμισμένο δημοτικό οδικό δίκτυο, το οποίο θα καλύπτει της ανάγκες της περιοχής.

Related Articles