Πέτσας: Εκλογές θα γίνουν το 2023 – Φέτος θα είναι χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό

Για τις εκλογές, τα σενάρια ανασχηματισμού, την ενεργειακή κρίση και τον τουρισμό μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις Έξι».

Εκλογές θα γίνουν τέλος τετραετίας το 2023 ξεκαθάρισε ο Στέλιος Πέτσας, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, ενώ αναφερόμενος στο ενεργειακό κόστος που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις είπε:

«Για το ενεργειακό κόστος είπε ότι μπορεί η κυβέρνηση να συνεχίσει τις παρεμβάσεις για ικανό χρονικό διάστημα και ο πρωθυπουργός έχει πει θα στεκόμαστε δίπλα στους καταναλωτές και στις επιχειρήσεις για όσο χρόνο χρειαστεί».

Για την αντιπυρική περίοδο ο κ. Πέτσας είπε: «Για πρώτη φορά φέτος εκτός από τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση που δίνει το ΥΠΕΣ και είναι 16,9 εκατ. ευρώ στους δήμους και 1,5 εκατ. ευρώ για τους συνδέσμους δήμων έρχονται δύο βασικές παρεμβάσεις.
Η μία είναι το πρόγραμμα Αδριάδες και η άλλη είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα καθαρισμού δασών από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτά τα δύο προγράμματα αθροίζουν περίπου στα 60 εκατ ευρώ, αφορούν όλη την επικράτεια κατανέμονται από τα κατά τόπους δασαρχεία μέσα από ένα συντονισμό. Αυτά τα προγράμματα υλοποιούνται αυτό το διάστημα».

Ανασχηματισμός και εκλογές

Για τα σενάρια ανασχηματισμού, ο κ. Πέτσας είπε ότι είναι αγαπημένο θέμα για τα ΜΜΕ και το πολιτικό περιβάλλον, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτές είναι αποφάσεις του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του και μόνο εκείνος ξέρει αν είναι ικανοποιημένος κι αν θέλει να κάνει διορθωτικές κινήσεις επομένως αυτά τα θέματα δεν προαναγγέλλονται.

Όσο για το αν εκείνος θα ήθελε να παραμείνει στο υπουργείο Εσωτερικών απάντησε ότι «η σύνθεση της ομάδας στο γήπεδο εξαρτάται από τον πρωθυπουργό». Στην ερώτηση αν έχει ολοκληρώσει το έργο του είπε:

«Η αυτοδιοίκηση για πάρα πολλά χρόνια εξαιτίας της κρίσης είχε μείνει αρκετά πίσω. Το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" είναι για παράδειγμα ένα μεγάλο εργαλείο, το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα άλλο, η αναμόρφωση των ΚΑΠ μαζί με την ΚΕΔΕ και το υπουργείο Οικονομικών δρομολογείται για το 2023 άρα έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε ακόμα για να φτάσουμε εκεί που πρέπει».

Για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας ο κ. Πέτσας απάντησε:

«Εμείς απευθυνόμαστε τους πολίτες και στην κοινωνία, ζητούμε την εμπιστοσύνη τους κι πριν από το αποτέλεσμα της κάλπης είναι πολύ πρόωρο να κάνουμε σενάρια».

Για το θέμα της χρονικής παράτασης της θητείας των δημάρχων και τοπικών αρχών, επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει καμία τέτοια προετοιμασία καμία τέτοια σκέψη και πρόθεση στο Υπουργείο Εσωτερικών. Στις 8/10/2023 έχουν οριστεί οι αυτοδιοικητικές εκλογές».

«Φέτος θα είναι χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό»

Για τον τουρισμό ο κ. Πέτσας είπε ότι φέτος θα είναι χρονιά ρεκόρ όχι συγκρινόμενη με το 2019 αλλά με πολύ παλιότερα χρόνια όσον αφορά στις εισπράξεις και τις αφίξεις, Ενδεικτικό είναι ότι και το αεροδρόμιο μας έχει πολύ μεγάλες αφίξεις αλλά και τα νησιά που θεωρούνται ναυαρχίδες.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ