Παράταση έως 30 Ιουνίου για το Κτηματολόγιο

Petite Perle 300×250

Με υπουργική απόφαση αναμένεται, σήμερα ή αύριο, να ανακοινωθεί η παράταση έως τις 30 Ιουνίου, της διαδικασίας για τις δηλώσεις κτηματογράφησης σε Ηράκλειο, Μαλεβίζι, Χερσόνησο και Χανιά.

Αυτό αποκάλυψε στο Ράδιο Κρήτη , ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Κτηματολογίου Στέφανος Κοτσώλης, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να μην περιμένουν την τελευταία στιγμή να κάνουν τις δηλώσεις κτηματογράφησης. "Συμφέρει τους πολίτες να το κάνουν τώρα" τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι η πλατφόρμα είναι ανοιχτή.

Ο κ. Κοτσώλης αποκάλυψε ότι μόλις το 8% των ιδιοκτητών έκανε δήλωση κτηματογράφησης σε Ηράκλειο, Μαλεβίζι και Χερσόνησο, ενώ στο νότιο Ηράκλειο, όπου έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση έφτασε το 82% και στο Λασίθι το 89%.

Στο Ρέθυμνο επίσης είναι χαμηλό το ποσοστό μόλις 18% με την καταληκτική ημερομηνία να λήγει στις 30 Ιουνίου και δεν μπορεί να δοθεί άλλη παράταση καθώς έχει εξαντληθεί το περιθώριο που δίνει ο νόμος. Επίσης πολύ χαμηλά τα ποσοστά στα Χανιά.

Σύμφωνα με τον γενικό Διευθυντή του Κτηματολογίου, το Εθνικό Κτηματολόγιο μπορεί με δική του απόφαση να δώσει παρατάσεις μέχρι 6 μήνες για την κτηματογράφηση οι οποίες μπορούν να επεκταθούν άλλους 6 μήνες με υπουργική απόφαση όμως. Με αυτό το δεδομένο στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου η κτηματογράφηση ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2021 άρα η ανώτερη παράταση που μπορεί να δοθεί είναι μέχρι το Νοέμβριο του 2022.

Συναντήσεις με Αντιπεριφερειάρχη Δημάρχους και φορείς

Ο κ. Κοτσώλης παραδέχθηκε ότι στην Κρήτη υπάρχουν ιδιαιτερότητες όπως οι συνιδιοκτησίες, χρησικτησίες, δικαστήρια σε εξέλιξη, και ανακοίνωσε ότι από αύριο Τετάρτη 25 Μαίου ξεκινάει νέα τριήμερη επίσκεψη στο Ηράκλειο μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες του Κτηματολογίου.

Θα γίνουν συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, τον πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιώργο Ταβερναράκη, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Νίκο Λογοθέτη,τους Δημάρχους κ.κ. Λαμπρινό, Σέγκο και Μποκέα καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Δασών κια την Κτηματικής υπηρεσίας του Δημοσίου.

Η είδηση για την παράταση προκάλεσε ανακούφιση σε μεγάλη μερίδα πολιτών.

Δεν υπάρχει καμπάνια στην Κρήτη με τίτλο "Εδά κατέεις"

Ο κ. Κοτσώλης διέψευσε ότι υπάρχει ενημερωτική καμπάνια του Κτηματολογίου στην Κρήτη με τίτλο "Εδά κατέεις".

"Δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο" είπε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής του Κτηματολογίου. Ο τίτλος αυτός δόθηκε από κάποιο ίσως δημοσιογράφο κατέληξε.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ